Etsi tältä sivustolta

Honka vahvempi ensimmäisessä Metroderbyssä

Julkaistu

Hongan ja HJK:n välinen, Veikkausliigakauden ensimmäinen Metroderby pelattiin Telia 5G Areenan lämpimässä kesäillassa. Ottelu mentiin suurilta osin hyvin tasaisissa merkeissä. Ratkaisumaalin iski Juha Hakola upeasta vapaapotkusta, ja näin kolme pistettä matkasivat Espooseen.

Avausjakso

Honka joutui tekemään avauskokoonpanoon muutoksia, sillä keskikentältä sivussa olivat sekä Javi Hervas, että Duarte Tammilehto. Heidän paikkansa ottivat Joel Perovuo, sekä ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella avauskokoonpanoon noussut Abel Suarez. Positiivisena uutisena puolestaan nähtiin Henri Aallon paluu avauskokoonpanoon, ja Konsta Rasimuksen penkille. Molemmat puolustajat muutaman viikon loukkaantumisten jäljiltä.

HJK oli ensiminuuteilla vahvempi, ja saikin pallon kerran maaliin jo kolmannella minuutilla. Riku Riskin osuma hylättiin kuitenkin paitsion vuoksi.

Honka pääsi ottelun kuluessa paremmin ja paremmin peliin mukaan. 23. minuutilla Perovuo laukoi boksin rajoilta hieman HJK-maalin ohitse.

Eetu Vertainen laukoi vaarallisesta paikasta 40. minuutilla, mutta Robert Ivanov blokkasi laukauksen varmasti.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen jakso mentiin melko lailla ensimmäisen kaavalla. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, ja maalipaikat jäivät vähiin.

Evans Mensah pääsi puskemaan hyvästä paikasta 76. minuutilla, mutta Tim Murray torjui puskun varmin ottein.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolme minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann nousi vahvasti kohti maalia, ja Rafinha joutui työntämään brassin selästä kumoon. Tilanteesta seuranneessa vapaapotkussa pallon taakse asettui Juha Hakola. Laitahyökkääjän laukaus oli millintarkka, se lensi yli HJK-muurin ja meni lopulta tolpan kautta verkkoon. Honka upealla osumalla 0-1 vierasjohtoon.

Mensah ajettiin vielä kentältä ulos lisäajalla, hänen tultuaan puskutilanteessa rajusti maalintekijä Hakolaa päin.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka nappasi upeat kolme pistettä mukaansa Espooseen. Voitolla keltamustat nousevat sarjakärkeen, tasapisteisiin FC Interin kanssa.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli voiton jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

-Ainahan sitä haluaisi hallita vielä enemmän, prässätä enemmän ylhäältä ja olla vielä aktiivisempi, mutta HJK on tietenkin todella kova vastustaja. Pystyimme puolustamaan todella hyvällä joukkuesuorituksella tarvittavat hetket hyvin ja rakentamaan tilanteita pitkienkin hyökkäyksien kautta, Vasara sanoi.

Kehuja sai erityisesti keltamustien tiivis ja yhtenäinen joukkuepeli.

-Korostaisin eniten sitä, että joukkue oli tänään todella sitoutunut tekemään kaiken työn molempiin suuntiin, varsinkin puolustussuuntaan. HJK:lla ei mielestäni ollut tänään montaakaan maalipaikkaa. Tiukka peli, ja silloin kun niissä onnistuu erikoistilanteista, niin on vahvoilla. Olimme joukkue isolla J:llä. Olen todella tyytyväinen joukkueen toimintaan, päävalmentaja kehui.

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta löydät täältä!

Keltamustia värejä pääset näkemään kentällä vielä ennen juhannusta, sillä Honka Akatemia kohtaa tänään torstaina 20.6. kotonaan EPS:n. Ottelu alkaa Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 18.30, liput 5 euroa. Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

Hongan edustusjoukkueen kausi Veikkausliigassa jatkuu juhannuksen jälkeen tiistaina 25.6. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Ottelu alkaa kello 18.30. Osta lippusi tästä, ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Abel Suarez
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#20 Luis Silva (67’ Demba Savage)
#21 Joel Perovuo
#23 Mikko Sumusalo (86’ Konsta Rasimus)

Vaihdossa: #12 Rasmus Leislahti (MV), #19 Arlind Sejdiu, #22 Joona Rahikka, #24 Saku Heiskanen, #28 Tommi Saarinen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top