Etsi tältä sivustolta

Honka kaatoi RoPS:n ja nousi sarjakärkeen

Honka kaatoi eilen RoPS:n tiukan kamppailun jälkeen 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Luis Silva rangaistuspotkusta. Voiton myötä keltamustat nousivat Veikkausliigan kärkipaikalle.

Avausjakso

Honka teki kaksi muutosta avauskokoonpanoon verrattuna voitokkaaseen HJK-otteluun. Pelikieltonsa kärsinyt Duarte Tammilehto korvasi Joel Perovuon, ja Konsta Rasimus vasemman pakin paikalla Mikko Sumusalon.

Vierasjoukkue RoPS aloitti ottelun vahvasti. Seitsemän minuutin pelin kohdalla rovaniemeläiset pääsivät kokeilemaan muutaman kerran hyvistä paikoista, mutta Honka-puolustus selvitti lopulta tilanteen.

Alkuminuuttien jälkeen ote siirtyi Hongalle. Vartin pelin jälkeen Luis Silva ja Juha Hakola petasivat paikan Abel Suarezille, mutta espanjalaisen laukaus suuntautui maalin ohitse.

Pari minuuttia myöhemmin Tammilehto katkaisi RoPS:n vastahyökkäyksen, käytti pallon Borjasilla ja laukoi lopulta itse boksin ulkopuolelta vain hieman maalin ohi.

Honka loi tasaisella tahdilla tilanteita vieraspäätyyn, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa. Silva pääsi ohjaamaan Hakolan matalasta keskityksestä, mutta pallo päätyi Kalle Katzin kautta kulmapotkuksi.

Kun avausnelivitosella ei maaleja nähty, tauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

Toinen jakso

55 minuutilla keltamustien johtomaali oli todella lähellä. Lucas Kaufmann vapautti Borjasin nokikkain RoPS-vahti Antonio Regueron kanssa. Itse huonoon laukaisupaikkaan ajautunut Borjas nosti pallon vielä maalille, josta Silva pääsi puskemaan. RoPS-toppari Mohamadou Sissoko pääsi väliin vielä maaliviivalta ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Yksi RoPS:n harvoista maalipaikoista toisella jaksolla syntyi 75. minuutilla. Juho Hyvärinen tarjoili vaihdosta kentälle tulleelle Tarik Kadalle maalin edustalle. Tim Murray koppasi kuitenkin varmasti pallon hyppysiinsä.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin viitisen minuuttia myöhemmin. Perovuo keskitti maalille, ja RoPS-puolustaja Atte Sihvonen pelasi palloa kädellään. Tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta Silva laukoi varmasti alakulmaan ja vei kauden toisella maalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten keltamustat nousivat sarjakärkeen pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen Ilvekseen.

-Voitosta jäi toki hyvä maku, ja hetkittäin pelasimme tänään pallollisesti oikein hyvää jalkapalloa. Kaikki kunnia myös RoPS:ille, he ovat erittäin hyvä joukkue ja tekivät tästä todella hyvän ja vaikean ottelun, kommentoi ottelun jälkeen puolustaja Henri Aalto.

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta löydät täältä!

Hongan kausi jatkuu jo tämän viikon sunnuntaina 30.6. Silloin keltamustat matkaavat IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Kotikentällä Honka pelaa seuraavan kerran lauantaina 6.7. Silloin vieraaksi saapuu Veikkausliigan toinen keltamusta, eli KuPS. Kamppailu alkaa Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00. Honka taistelee sarjan kärkisijoista, joten nyt on viimeistään kaikkien aika saapua paikalle kannustamaan Honka pisteisiin! Osta lippusi tästä!

Hongan kokoonpano:

#3 Gideon Baah
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Abel Suarez
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola (74’ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (83’ Arlind Sejdiu)
#16 Konsta Rasimus
#20 Luis Silva
#33 Duarte Tammilehto (74’ Joel Perovuo)

Vaihdossa: #12 Rasmus Leislahti, #15 Martin Salin, #23 Mikko Sumusalo, #28 Tommi Saarinen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top