Etsi tältä sivustolta

Honka haki liigakauden avausvoiton Rovaniemeltä

Julkaistu

Honka avasi Veikkausliigakautensa voitolla, kun RoPS kaatui Rovaniemellä luvuin 2-1. Keltamustien maalit iskivät toisella jaksolla Borjas Martin ja Gideon Baah.

Avausjakso

Ensimmäinen nelivitonen mentiin suurilta osin Hongan hallinnassa. Ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan sai kuitenkin kotijoukkue RoPS, kun Agnaldo riisti pallon Gideon Baahilta. Tim Murray onnistui kuitenkin torjumaan brassin laukauksen kulmapotkuksi.

Hongan ensimmäinen tilanne syntyi 18. minuutilla. Lucas Kaufmann riisti pallon ja pelasi sen Borjas Martinille. Damjan Shishkovski joutui venyttämään parhaimpansa torjuakseen espanjalaisen tulisen, rangaistusalueen rajoilta lähteneen kudin.

Minuutti myöhemmin Javi Hervas näytti henkilökohtaista taitoaan, ja vei harhautuksillaan vipuun sekä Juho Hyvärisen, että Sampo Alan. Taye Taiwo onnistui kuitenkin blokkaamaan espanjalaisen laukauksen.

Ensimmäistä otteluaan Veikkausliigassa pelannut Luis Silva pääsi 40. minuutilla puskemaan vahvasti Kaufmannin keskityksestä, mutta Shishkovski piti torjunnallaan lukemat nollilla.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen jakso alkoi Hongan kannalta täydellisesti. Pallo pelattiin upean kuvion kautta Kaufmanille, joka löysi maalin edestä Borjasin. Espanjalainen viimeisteli tarkalla laukauksella pallon aivan RoPS-maalin yläkulmaan ja Hongan 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen kotijoukkue RoPS sai peliään paremmin käyntiin, mutta myös ottelun toisesta maalista vastasi Honka. Hervas lähetti vapaapotkun maalille, josta Gideon Baah ohjasi sen verkkoon. Kellossa oli 71 minuuttia ja Honka siirtyi kahden maalin johtoon. Baah on nyt osunut kolmessa perättäisessä ottelussa. Maaliverkko heilui myös Suomen Cupissa AC Oulua ja Ilvestä vastaan.

RoPS onnistui vielä kaventamaan vastahyökkäyksestä, kun Niklas Jokelainen toi kotijoukkueen maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Enempää osumia Rovaniemen keskuskentällä ei kuitenkaan nähty, joten Honka nappasi avausottelustaan kolme pistettä mukaan Espooseen.

-Ensimmäisellä puoliajalla kontrolli oli hyvin meillä ja olimme selvästi dominoivampi joukkue. Toisella sitten passivoiduimme, emmekä saaneet varsinkaan vastustajan maalin jälkeen enää prässiä ylös. Saimme mukaan kuitenkin kolme pistettä, ei siihen voi olla kuin tyytyväinen, vaikka toisen puoliajan esitykseen jäikin paljon parannettavaa, kommentoi Hongan kapteeni Duarte Tammilehto.

Hongan kausi jatkuu maanantaina 15.4. Silloin kotiavaukseen saapuu vieraaksi IFK Mariehamn.

-Meidän pitää parantaa toista puoliaikaa, emme voi päästää vastustajaa noin niskan päälle. Lenkkarit jalkaan ja treeni kerrallaan kohti IFK Mariehamn-ottelua. Siellä on taas kolme pistettä jaossa, Tammilehto summaa.

Honka-IFK Mariehamn alkaa Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka avausvoittoon myös kotinurmella!

Hongan kokoonpano:

3 Gideon Baah

4 Robert Ivanov

5 Henri Aalto

8 Javi Hervas

10 Lucas Kaufmann (69′ Demba Savage)

11 Juha Hakola (90+3′ Arlind Sejdiu)

13 Tim Murray (MV)

14 Borjas Martin

20 Luis Silva (75′ Joel Perovuo)

23 Mikko Sumusalo

33 Duarte Tammilehto

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top