Etsi tältä sivustolta

Honka nousi takaisin kolmannelle sijalle – FC Lahti kaatui 2-0

Tapiolan urheilupuistossa taisteltiin lauantaina mitalitaiston kannalta todella tärkeistä pisteistä, kun sarjakutonen FC Lahti saapui neljännellä sijalla ennen ottelua olleen Esport Hongan vieraaksi. Ottelun avausmaalin iski ensimmäisellä puoliajalla Robert Ivanov. Toisella nelivitosella molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Lisäajalla Macoumba Kandji viimeisteli vielä rangaistuspotkusta loppulukemiksi 2-0. Tuloksen myötä Honka nousi Veikkausliigan kolmannelle sijalle.

Avausjakso

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut omaa peliään kunnolla käyntiin. Kymmenen peliminuutin jälkeen ote kuitenkin siirtyi Hongalle ja keltamustat loivatkin ottelun ensimmäisen maalipaikan. Borjas Martin pelasi maalin eteen Demba Savagelle, mutta gambialaisen laukaus karkasi reilusti maalin yli.

Kamppailun avausmaali syntyi 29. minuutilla. Lucas Kaufmannin millintarkka kulmapotku löysi Robert Ivanovin, joka puski pallon verkkoon.

Honka oli lähellä iskeä toisenkin erikoistilannemaalin avausjaksolla. Sama kulmapotkukuvio toimi jälleen, mutta tällä kertaa Oskari Forsman onnistui kuitenkin venyttämään Ivanovin puskun tielle.

Muutama minuutti ennen taukoa Kaufmann pelasi Macoumba Kandjin nokikkain Forsmanin kanssa, mutta senegalilaishyökkääjän laukaus epäonnistui täysin. Hetken päästä Kandji pääsi kokeilemaan uudelleen, mutta tälläkin kertaa Lahti-vahti veti pidemmän korren. Kun enempää osumia ei avausnelivitosella nähty, siirryttiin tauolle Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

FC Lahti haki toisella puoliajalla aktiivisesti tasoitusosumaa. Santeri Hostikka tykitti kaukaa 60 minuutilla, ja vain maalitolppa piti lukemat muuttumattomina.

Tasoitus oli lähellä myös 77. minuuutilla. Josimar Lima puski maalille ja Henri Anier pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Virolaishyökkääjän viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin maalin ohi.

Hongallakin oli paikat lisätä johtoaan. Forsman venytti kuitenkin muutamaan huipputorjuntaan, ja Jonas Leväsen sekä Kaufmannin kudit kolahtivat maalipuihin.

Ottelun lisäajalla Mikko Hauhia repi rangaistusalueella Kandjin nurin, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Kandji upotti itse pallon pilkulta verkkoon ja iski loppulukemiksi 2-0. Samalla huippuvireessä oleva senegalilainen siirtyi koko Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle.

-Olimme ensimmäisellä puoliajalla vahvoja ja pääsimme hyvässä 1-0 johdossa tauolle. Toisella puoliajalla Lahti muutti peliään rohkeammaksi ja meillä kesti aikamme päästä korkean prässin alta pois. Toinen jakso oli haasteellisempi, mutta silti tuntui, että meillä oli silloinkin paljon vaarallisia maalipaikkoja, kommentoi ottelua Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Vasara kiitteli erityisesti joukkueensa asennetta.

-Kaikkemme jouduttiin taas laittamaan peliin ja varsinkin toinen puoliaika oli tiukka. Todella tyytyväinen olen joukkueen tasoon, peli-ilmeeseen ja siihen, miten voitto otettiin. Erittäin tärkeä voitto, että pysymme mukana mitalitaistossa.

Taistelu mitaleista jatkuu Rovaniemellä

Esport Hongan kausi jatkuu Rovaniemellä RoPSin vieraana ensi viikon pejantaina 31.8. Rovaniemen keskuskentällä pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30. RoPS-kamppailun jälkeen Honka vierailee Ilveksen luona Tampereella. Kotikentälleen keltamustat palaavat maanantaina 17.9., jolloin vieraaksemme kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu PS Kemi.

Kausi on loppusuoralla ja kilpailu mitaleista kovimmillaan! Ostamalla ottelilipun tai lippupaketin Esport Arenalta tai Centeristä, saat kaupan päälle 2kk Ruutu+ lahjakortin!

Liput PS Kemi-otteluun >> Tiketti

Kolmen kotiottelun lippupaketti (PS Kemi, HJK, VPS) >> Tiketti

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top