Etsi tältä sivustolta

Honka hakee toista peräkkäistä vierasvoittoaan Ahvenanmaalta

Julkaistu

Esport Honka kohtaa IFK Mariehamnin keskiviikkona klo 19.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin kuluneella kaudella toukokuussa – pisteet tasattiin silloin Tapiolan urheilupuistossa luvuin 1–1. 

Honka on pelannut hienosti viime aikoina. Keltamustien saldo on viimeisestä kuudesta ottelusta hieno: neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Viime ottelussaan Honka pelasi kotonaan tasapelin sarjakakkosta RoPSia vastaan. Mac Kandji vei isännät johtoon 16. minuutilla, mutta rovaniemeläiset tulivat rinnalle ja vielä ohi avausjakson aikana.
Toisella nelivitosella Honka piti palloa, mutta RoPS-puolustus oli totutun tiivis. Painostus tuotti kuitenkin tulosta 84. minuutin kohdalla, kun Borjas Martinin keskitys löysi Kandjin, joka tuikkasi pallon taitavasti maaliin. Hongan sarjasijoitus pysyi ennallaan 2–2 tasapelin myötä – joukkue on viidentenä samoissa pisteissä kuin kaksi ottelua enemmän pelannut sarjanelonen KuPS.

Keskiviikon ottelu on espoolaisille kauden yhdeksäs vierasottelu. Honka ei ole ollut yhtä vakuuttava vieraissa kuin kotonaan. Kahdeksasta vierasottelusta mukaan on tarttunut kymmenen pistettä. Tosin viime vierasottelussa Turussa keltamustat nappasivat makean 3–2 voiton, kun FC Inter kaatui Robert Ivanovin viime hetken osumalla.
Hongan tehokkaimmat pelaajat ovat alkukaudella olleet Borjas Martin ja viime ottelun paras pelaaja Mac Kandji. Molemmat ovat iskeneet kuusi maalia kuluneella kaudella. Etenkin Kandji on ollut todella tehokas, sillä hän on pelannut tällä kaudella vain kymmenen ottelua.

IFK Mariehamn elää vaikeita aikoja

IFK Mariehamn on onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä pelistään vain yhden ja joukkue löytyykin viiden ottelun kattavasta kuntopuntarista viimeiseltä sijalta. Sarjataulukosta ahvenanmaalaiset löytyvät sen sijaan yhdeksänneltä sijalta. Kotikentällään he ovat keränneet kymmenen pistettä yhdeksästä ottelustaan.

IFK Mariehamn on pelannut tällä kaudella 17 ottelua ja kerännyt niistä vaatimattomat 15 pistettä. Etenkin puolustuspelissä joukkueella on ollut vaikeuksia, sillä ahvenanmaalaiset ovat päästäneet eniten maaleja koko Veikkausliigassa: peräti 34 kappaletta. IFK Mariehamnin tehokkain pelaaja on ollut viime vuoden maalikuninkuuden kuudellatoista osumallaan voittanut Aleksei Kangaskolkka. Hän on tehnyt alkukaudella kuusi täysosumaa.

– IFK Mariehamn on yleensä hyvin puolustussuuntaan organisoitu joukkue, vaikka he ovatkin päästäneet nyt paljon maaleja. Viimeksi he olivat myös hyökkäyssuuntaan vahvoja, Vesa Vasara pui tulevaa vastustajaa.

Hongalla jäi nälkää viime ottelusta

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat toisensa 7. päivä toukokuuta Tapiolan urheilupuistossa. Kotijoukkue siirtyi johtoon Jonas Leväsen osumalla 31. peliminuutin kohdalla. Pitkään näytti jo siltä, että täydet pisteet jäävät Espooseen. Kuitenkin 85. minuutilla Simon Silverholt tasoitti pelin ja pisteet tasattiin 1–1 lukemin.

– Erikoistilannepelaaminen saattaa korostua, koska kenttä on pienempi kuin muualla. Niissä meidän pitää olla teräviä. Kolmen pisteen nappaamiseksi päävalmentaja korostaa puolustuspelaamisen tärkeyttä.

– Pitää parantaa puolustamista, niin erikoistilanteissa kuin omassa boksissakin. Tottakai pitää olla myös siellä vastustajan boksissa terävänä, niin sillä se voitto tulee.

Pienimuotoista revanssihenkeä on ilmassa, kun Honka matkustaa Ahvenanmaalle. Tapiolan nurmella voitto oli jo lähellä, mutta niin kuin todettua, vierasjoukkue kampesi itsensä tasoihin. Täydet pisteet olisivat muutenkin tärkeät, sillä voitolla Hongalla on mahdollisuus nousta kolmanneksi.

Hongan tilanne

Hongalta sivussa on loukkaantumisen vuoksi vain loppukauden sivussa oleva Masar Ömer. Päävalmentaja Vasara on erittäin tyytyväinen joukkueen tilanteeseen, mutta jalat on pidettävä maassa ja töitä paiskittava.

– Meillä on hyvä tilanne. Tavoitteet on kuuden joukossa ja olemmekin suurin piirtein siellä. Olemme pelanneet hyvän kesäkuun ja nyt pitäisi jatkaa siitä. Kun on saanut hyviä tuloksia, niin aina pitää muistaa se työnteon kehittyminen siinä samalla. Joukkue on terve ja kilpailutilanne on kova joukkueen sisällä. Jokaisen pitää onnistua, jos haluaa pitää paikkansa avauskokoonpanossa. Joukkueena kehittyminen joka päivä on se elinehto tässä vaiheessa, Vesa Vasara summaa.

IFK Mariehamn vs. Honka
Ke 4.7. klo 19.00
Wiklöf Holding Arena
Katso ottelu Ruutu+:sta ja kannusta kotisohvaltasi Espoon ylpeys täysiin sarjapisteisiin. Ensimmäinen kuukausi on ilmainen!

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top