Etsi tältä sivustolta

Honka hakee paluuta voittojen tielle – PS Kemi isännöi keltamustia lauantai-iltana

Julkaistu

Esport Honka löytyy sarjataulukosta sijalta viisi. Tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneena on sarjanelonen KuPS. Myös kolmannella sijalla oleva VPS on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Honka, joten voitolla joukkueella on hyvä mahdollisuus kohentaa sarjasijoitustaan kahdella. PS Kemi sen sijaan löytyy sarjan hänniltä.

Esport Honka on ollut hyvässä vireessä, mutta viime ottelussa joukkue hävisi VPS:lle kotonaan. Ottelu oli tasainen, mutta VPS onnistui iskemään vastahyökkäyksestä yhden maalin, joka riitti vaasalaisille. Tappiosta huolimatta espoolaisten tilanne on hyvä ja niin kuin todettua, voitolla heillä on mahdollisuus nousta takaisin sarjakolmoseksi.

Honka ja PS Kemi kohtaavat toista kertaa Veikkausliigakaudella 2018. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tapiolan urheilupuistossa Hongan 2-1 voittoon. Ottelu ei ollut missään tapauksessa espoolaisille helppo. Avausjaksolla PS Kemi loi monia vaarallisia maalipaikkoja ja siirtyikin 1–0 johtoon. Vasta lopussa Honka heräsi taistoon: Borjas Martin iski kahdesti 77. minuutin ja 83. minuutin kohdilla ratkaisten ottelun.
Hongan Konsta ”Konna” Rasimus odottaa tiukkaa vääntöä, eivätkä pisteet tule missään tapauksessa helpolla.

– Odotan tiukkaa ja kovaa taistelua sekä tietysti sitä, että tulemme kolmen pisteen kanssa takaisin kotiin.

Kemiläisillä vaikeaa

Sarjan hännillä oleva PS Kemi on vaikeassa paikassa: viimeisestä viidestä ottelusta on tullut viisi tappiota. Kemiläiset ovat jääneet IFK Mariehamnista neljä pistettä. Nyt olisi tärkeä napata pisteitä, jotta joukkue nähtäisiin ensi vuonnakin Veikkausliigassa. Joukkueen ongelma on selvästi ollut puolustuspelissä, sillä joukkue on päästänyt miltei kaksi maalia ottelua kohden.

Kemin tehokkaimmat pelaajat ovat alkukaudesta olleet neljä maalia mieheen iskeneet Juho Mäkelä ja Keaton Isaksson.
Muutama päivä sitten tuli ilmi, että joukkueen ykkösmaalivahti Oskari Forsman siirtyi FC Lahteen. Myös PS Kemin kapteeni Julian Guevara jätti seuran ja siirtyi FC Interiin, joten siinäkin mielessä kemiläisten tilanne on haastava.

Uutena hankintana joukkueeseen tuli kuitenkin 21-vuotias ranskalaistoppari Jean-Felix Somay Moyengo belgialaisesta KVK Westhoekista. PS Kemin toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen totesi, että Moeyngo olisi pelikelpoinen jo Honka-ottelussa.

– PS Kemillähän on ollut turbulenssia, mutta sen verran, mitä olen heidän otteluitaan nähnyt, niin niillä on ihan hyvä joukkue kasassa sekä hyviä pelaajia. Veikkaan, että ei tule olemaan helppoa. Meidän täytyy ottaa opiksi viime matsista ja tehdä asioita hyvin järjestelmällisesti. Työnteon kautta palkintokin varmasti tulee, Konsta Rasimus summaa.

Hongan tilanne

Hongan terveystilanne on edelleen erinomainen. Espoolaisilta sivussa on vain loppukauden sivussa oleva Masar Ömer.

Seuraavassa kotiottelussa revanssihenkeä

TPS saapuu Tapiolan urheilupuistoon lauantaina 21.7. klo 17.00. Ottelu on mielenkiintoinen jo sikäli, että TPS vei viime syksynä tuhatpäisen yleisön edessä suoran Veikkausliigapaikan Hongan nenän edestä. Revanssihenkeä on siis paljon ilmassa! Tule kannustamaan espoolaiset tärkeisiin sarjapisteisiin.

Muista myös kolmen ottelun lippupakettimme, joka sisältää huikeita otteluita: ensiksi TPS, sitten Metroderby Honka – HJK ja sen jälkeen TPS saapuu vielä uudestaan Tapiolan urheilupuistoon.

TPS-otteluun liput tästä.

Edullinen kolmen ottelun lippupaketti aurinkokatsomoon vain 30€ tästä.

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top