Etsi tältä sivustolta

Honka Akatemia palasi voittojen tielle

Julkaistu

Honka Akatemia ja FC Jazz kohtasivat Tapiolan urheilupuiston helteisessä illassa. Akatemia otti pelin haltuunsa alkuminuuteista lähtien, eikä avausmaalia kauaa tarvinnutkaan odottaa. Joona Rämö siirsi varmalla sijoituksellaan keltamustat johtoon jo toisella peliminuutilla ja Juho Ojanen tuplasi johdon 44. minuutilla upean yksilösuorituksensa päätteeksi. Näissä lukemissa siirryttin tauolle. FC Jazz aloitti toisen jakson vahvasti, ja Eero Lehtonen toi vierailijat maalin päähän. Enempää osumia ei ottelussa kuitenkan nähty, joten täydet pisteet jäivät Espooseen. Voitolla Akatemia nousi Kakkosen B-lohkossa kolmannelle sijalle.

Avausjakso

Honka Akatemia aloitti ottelun vahvasti. Jo toisella peliminuutilla Juho Ojanen pelasi pallon boksiin Joona Rämölle, joka viimeisteli varmasti keltamustat aikaiseen 1-0 johtoon. Vierailijoiden paras paikka avausjaksolla avautui 10 minuutin kohdalla Lyam Fridaylle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajoilta. Felix Ferahyan venytti kuitenkin laukauksen tielle. Akatemia oli lähellä tuplata johtonsa 24 minuutilla. Mosawer Ahadi tykitti ja paluupallossa oli ensimmäisenä Marcos Di Tullio. Brassin laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Honka siirtyi kahden maalin johtoon lopulta 44 minuutilla. Juho Ojanen harhautteli miltei koko Jazz-puolustuksen läpi, ja laukoi upean yksilösuorituksensa päätteeksi pallon varmasti ohi Rasmus Östlingin. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen vakuuttavassa 2-0 johdossa.

Toinen jakso

FC Jazz tuli toiselle nelivitosella vahvasti ja onnistuikin iskemään kavennusmaalin jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Friday lähetti maalille matalan keskityksen, jonka palloon ensimmäisenä ehtinyt Eero Lehtonen siirsi Honka-puolustuksen estelyistä huolimatta verkon perukoille. Ahadi pääsi 55. minuutin kohdalla laukomaan kohti yläkulmaa, mutta Jazz-toppari Toni Kuusela onnistui kuitenkin vielä pelastamaan tilanteen maaliviivalta. Molemmilla joukkueilla oli viimeisen vartin aikana omat paikkansa lisämaaleihin, mutta lopulta keltamustat nappasivat arvokkaan voiton lukemin 2-1.

Honka Akatemian päävalmentaja Sergio Almenara oli tyytyväinen erityisesti avausjakson esitykseen.

-Avausjaksolla pelasimme oikein hyvin. Saimme johtomaalin jo ihan ottelun alussa, ja hallitsimme peliä joka osa-alueella. Pelisuunnitelmamme toimi, ja pystyimme nollaamaan vastustajan oman pelin.

-Toisella jaksolla päästimme nopean takaiskumaalin, se oli tietenkin vaikea tilanne. Joukkue hoiti kuitenkin hommansa hyvin. Vaikka peli ei ehkä ollut aivan parasta mahdollista, olen silti tyytyväinen esitykseen, Almenara summasi.

Seuraavaksi vuorossa kaksi vierasottelua

Esport Honka Akatemian kausi jatkuu jo tämän viikon lauantaina vierasottelulla HJS:aa vastaan. Sen jälkeen HIFK/2isännöi keltamustia tiistaina 31.7. Töölön pallokentällä. Kotikentälleen Tapiolaan akatemia palaa jälleen maanantaina 6.8. Silloin vuorossa on Espoon paikalliskamppailu, sillä vieraaksi saapuu FC Espoo. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Akatemia voittoon!

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top