Etsi tältä sivustolta

Akatemia ja KaaPo maalittomaan pistejakoon

Julkaistu

Honka Akatemia ja KaaPo kohtasivat Tapiolan urheilupuistossa. Keltamustat loivat avausjaksolla muutamia hyviä tilanteita, mutta tauolle siirryttiin maalitomassa tasatilanteessa. Toisella jaksolla Akatemia oli hallitsevampi joukkue, mutta maalia espoolaiset eivät onnistuneet tekemään. Näin Tapiolassa päädyttiin pistejakoon. Tasapelin myötä Akatemia säilytti paikkansa Kakkosen B-lohkon viidennellä sijalla.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi kymmenen minuutin kohdalla. Teemu Muurinen onnistui kuitenkin torjumaan Juho Ojasen lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen. Paluupalloon ensimmäisenä ehti Mosawer Ahadi, mutta laitahyökkääjän laukaus suuntautui yli maalin.

Akatemia nousi vahvaan vastahyökkäykseen 28. minuutilla. Marcos Di Tullio ampui tulisen kudin tolppaan ja pääsi vielä kokeilemaan paluupallosta, mutta laukaus viuhui hieman yli KaaPo-maalin.

Ensimmäinen nelivitonen oli lopulta suhteellisen tasainen, eikä muutamia tilanteita lukuun ottamatta maalipaikoilla herkuteltu. Tauolle siirryttiin näin ollen maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen mentiin suurilta osin Akatemian hallinnassa, mutta KaaPo piti hyvin keskustan tukossa, eivätkä keltamustat päässeet kuin muutamille kunnollisille maalipaikoille.

Vierasjoukkueella oli myös muutama paikka siirtyä johtoon. Yksi niistä syntyi 73. minuutilla, kun Jani Luoma pääsi karkuun Honka-puolustukselta – Felix Ferahyan pelasti kuitenkin torjunnallaan keltamustat takaiskumaalilta.

Akatemia oli lähellä siirtyä johtoon 78. minuutin kohdalla – Matias Rale lähetti matalan pallon boksiin, ja juuri kentälle vaihdettu Joona Rämö pääsi ohjaamaan. Hyökkääjän ohjaus suuntautui kuitenkin karvan verran ohi KaaPo-maalin.

Keltamustat pääsivät vielä ottelun loppuminuuteilla muutamaan hyvään maalipaikkaan, mutta Muurinen ja KaaPo-puolustus pitivät maalinsa puhtaana. Kun kumpikaan joukkue ei lopulta onnistunut maalinteossa, tasattiin pisteet numeroin 0-0. Tulos ei muuttanut Akatemian sarjasijoitusta, vaan joukkue jatkaa B-lohkon viidennellä sijalla.

Hongan keskikentällä nähtiin ottelussa runsaasti Veikkausliigakokemusta, kun 134 ottelua pääsarjassa pelannut Duarte Tammilehto palasi kentälle yli vuoden pituisen tauon jälkeen. Loukkaantumisestaan toipunut Tammilehto oli erittäin tyytyväinen päästessään jälleen pelaamaan.

– Tuntui todella hyvältä. Melkein 13 kuukautta on leikkauksesta aikaa, niin oli kyllä jo korkea aikakin päästä takaisin peleille. Peli itsessään oli toki luonnollisestikin vielä vähän hakemista, mutta suhteellisen tasapainoinen esitys kuitenkin.

Joukkueen pelissä Tammilehto näki sekä hyviä asioita, että kehityskohteita.

– Teimme viimeisellä kolmanneksella turhan paljon helppoja virheitä, emmekä päässeet lyömään ihan sellaista painetta KaaPon päätyyn mitä olisimme halunneet. Toisaalta saimme kuitenkin luotua molemmilla puoliajoilla muutamia hyviä maalipaikkoja ja olisimme mielestäni ansainneet voiton. Aina ei kuitenkaan jalkapallossa saa sitä mitä ansaitsee, Tammilehto analysoi Akatemian esitystä.

Akatemian pelit jatkuvat kahden viikon päästä

Akatemialla on nyt edessään noin kahden viikon tauko. Kentälle keltamustat palaavat maanantaina 16.7, kun FC Jazzsaapuu vieraaksemme Tapiolan urheilupuistoon. Ottelu alkaa kello
18.30. Tervetuloa seuraamaan Esport Hongan tulevaisuuden tähtien otteita!

#MeOllaanHonka

 

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top