Etsi tältä sivustolta

Taistelu europaikasta on käynnistynyt – Honka hakee neljättä perättäistä kotivoittoaan

Julkaistu

Esport Honka on löytänyt mahtavan vireen kotinurmellaan. Tämän ansiosta espoolaiset ovat nousseet Veikkausliigan sarjataulukossa sijalle viisi. Keskiviikkona Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraita Seinäjoelta. SJK on tällä hetkellä sijalla yhdeksän, mutta sarja on tasainen ja kaikki ottelut ovat haastavia.

Joukkueet kohtasivat viimeksi huhtikuun 21. päivä. Ottelu oli vaikea espoolaisille ja sitä voidaan pitääkin keltamustien kauden pohjanoteerauksena. SJK nappasi kotivoiton 2–0 luvuin hengettömästä Hongasta. Menneet ovat menneitä ja kausi on edennyt. Honka on kerännyt 13:sta ottelustaan 19 pistettä. SJK on pelannut niin ikään 13 ottelua ja kerännyt niistä 12 pistettä.

Viime kohtaamisen jälkeen seinäjokelaiset ovat voittaneet vain yhden ottelun, joten joukkue elää hiukan vaikeampi aikoja. Heidän tehokkain pelaajansa on alkukaudesta ollut 27-vuotias Johannes Laaksonen kolmella osumallaan.

– Hävisimme viimeksi Seinäjoella ja siellä on laadukkaita yksilöitä, jotka esimerkiksi silloin pystyivät ratkaisemaan ottelun, Esport Hongan valmentaja Sampo Koskinen analysoi tulevaa vastustajaa.

Esport Hongalla sen sijaan kulkee – taskussa on kolme perättäistä kotivoittoa. Honka on hävinnyt SJK-ottelun jälkeen vain kerran. Viiden ottelun kattavassa kuntopuntarissakin espoolaiset ovat komeasti toisena. Voitolla Hongalla on mahdollisuus nousta neljännelle sijalle FC Lahden rinnalle. Keltamustien tehokkain pelaaja on viime ottelussa voittomaalin iskenyt Borjas Martin, joka on ampunut viisi kertaa pallon verkon perukoille.

Viimeisimmästä tappiosta nurmikentällä vajaat neljä vuotta

Tapiolan urheilupuisto on ollut suotuisa paikka vuosien saatossa Hongalle, eivätkä espoolaiset ole hävinneet nurmikentällä sitten vuoden 2014 elokuun.

– Onhan tämä kiva paikka pelata. Tämä on meidän koti ja meillä on ollut monta vuotta hyvä kotivire täällä. Luonnonnurmi sopii hyvin meille, mutta vaikea yksittäistä asiaa sanoa, miksi olemme pärjänneet täällä niin hyvin. Alkaahan tämä olla jo poikkeuksellista.

Taikatemppuja voittoon ei ole, vaan kaiken on lähdettävä omasta hyvästä tekemisestä.

– Meidän on pystyttävä parantamaan koko ajan. Viime pelin alku oli hyvä ja sitten 2-0 tilanteessa KuPS pääsi matsiin paremmin mukaan. Vielä vaan pidempiä jaksoja terävää pelaamista ja voimme olla myös vieläkin tehokkaampia. Sitä kautta ne kolme pistettä jäävät tälläkin kertaa Tapiolaan, Koskinen summasi ytimekkäästi.

Nyt voidaan varmuudella sanoa, että Honka taistelee kynsin ja hampain europaikasta. Jaossa olevat sarjapisteet ovat elintärkeät keltamustille. Älä siis epäröi, vaan tule kannustamaan Espoon ylpeys huippusuorituksiin, koska Me Ollaan Honka! Liput myy Tiketti.

Sairaslista pysynyt muuttumattomana

Sivussa SJK-ottelusta ovat vain Duarte Tammilehto, Masar Ömer ja Kasperi Liikonen.

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top