Etsi tältä sivustolta

Jatkuuko Hongan huippuvire, kun sarjakakkonen RoPS saapuu Tapiolan urheilupuistoon?

Honka on ollut mahtavassa iskussa viime aikoina ja joukkue on noussut pisteen päähän kolmospaikasta. Espoolaiset hakevat jo neljättä peräkkäistä voittoaan, kun Rovaniemen Palloseura saapuu Esport Hongan vieraaksi lauantaina kello 15.00 alkavaan otteluun. RoPS on pelannut niin ikään hienon alkukauden ja rovaniemeläiset ovat Veikkausliigan kakkospaikalla. 

Kotijoukkue Esport Honka on löytänyt mahtivireen, sillä keltamustat ovat voittaneet viimeisistä viidestä ottelustaan neljä. Viime pelissään espoolaiset kaatoivat FC Interin Veritas Stadionilla jännittävien vaiheiden jälkeen 3–2. Honka johti ottelua jo 2–0 Lucas Kaufmannin osumilla, mutta turkulaiset nousivat toisella jaksolla viidessä minuutissa tasoihin. Hetken näytti jo siltä, että Inter tulee vielä ohitse, mutta lopulta Robert Ivanov nousi vieraiden sankariksi iskien ottelun voittomaalin 89. minuutilla.

Etenkin kotikentällä Hongan pelaaminen on ollut vakuuttavaa – joukkue ei ole kärsinyt tällä kaudella yhtään tappiota kotinurmellaan ja keltamustat ovat kaiken lisäksi voittaneet viimeiset neljä peliään Tapiolan urheilupuistossa. Jalkoihin ovat jääneet PS Kemi, Ilves, KuPS sekä SJK. Nyt viidentenä vuorossa on alkukauden komeetta RoPS.
Hongan tehokkain pelaaja on alkukaudella ollut Borjas Martin kuudella osumallaan. Kovassa iskussa on myös ollut kaksi maalia Turussa iskenyt Lucas Kaufmann, sekä aina vaarallinen Mac Kandji.

RoPS hakee revanssia keltamustista

Rovaniemeläiset pelasivat äärimmäisen vahvan alkukauden voittaen ensimmäiset viisi ottelua maalierolla 9–0. Kauden avaustappionsa sinivalkoiset kärsivät seitsemännessä ottelussaan Hongalle Rovaniemellä luvuin 1–2. Sen ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Lassi Lappalainen, Mac Kandji sekä voittomaalin lisäajalla iskenyt Youness Rahimi.
Honka-tappion jälkeen voittoja rovaniemeläisille ei ole tullut aivan samaan tahtiin, mutta he ovat silti pysyneet hyvin kärjen tahdissa. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärkeen HJK:hon on kahdeksan pistettä. Hiukan vaikean vaiheen jälkeen joukkueen peli on ollut jälleen uomissaan. Siitä kertoo viimeiset viisi ottelua, joista RoPS on voittanut kolme. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat alkukaudesta olleet viisi maalia iskenyt Filip Ivanovski, sekä neljä täysosumaa tehnyt Lassi Lappalainen.

RoPSin päävalmentajana toimii viisi vuotta HJK:n organisaatiossa työskennellyt Toni Koskela, joka on tehnyt tällä kaudella hienoa työtä Rovaniemellä. Vertailun vuoksi RoPSilla on 16. pelatun kierroksen jälkeen kasassa kymmenen pistettä enemmän kuin viime kaudella.

– RoPS on hyvin organisoitu joukkue ja he osaavat pelata monipuolista jalkapalloa. Toni on tehnyt hyvää työtä ja saanut ryhmän toimimaan yhdessä, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi tulevaa vastustajaa.

Luvassa on varmasti huippujännittävä kamppailu. Hongan päävalmentaja tietää, että tulevan lauantain haaste on iso. RoPS on tuttu joukkue Vasaralle HJK-vuosiltaan, sillä Rovaniemellä pelaa monta HJK:n entistä pelaajaa.

– Tuttu joukkue minulle, mutta oman tekemisen kautta lähdemme otteluun. Viime pelistä pitää parantaa etenkin puolustamista. Päästimme Interin liian monta kertaa hyville maalipaikoille. Odotan tasaista vääntöä ja pienet asiat ratkaisevat lopputuloksen. Toivottavasti saamme vahvan tuen kotikentällä taaksemme ja sitä kautta pystytään kääntämään pienet marginaalit eduksemme, Vasara summaa.

Hongan tilanne

Keltamustien terveystilanne on erinomainen, sillä loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella vain Masar Ömer. Tällä hetkellä Hongan peli kulkee ja niin kuin monesti on todettu, etenkin kotikentällä joukkueen peli on ollut uomissaan. Tapiolan nurmella Espoon ylpeys on hävinnyt viimeksi vajaa neljä vuotta sitten.

Kolmen ottelun lippupaketti

Honka tarjoaa seuraavaan kolmeen kotiotteluun liput aurinkokatsomoon 30 eurolla. Liput myy Tiketti.
Tervetuloa viihtymään ja kannustamaan Esport Honka jo viidenteen peräkkäiseen kotivoittoon.

#MeOllaanHonka

Back to top