Etsi tältä sivustolta

Dramaattinen ottelu ratkesi lisäajalla – Akatemialle jäi luu käteen

Julkaistu

Honka Akatemia lähti jatkamaan tappiottomien kotiotteluiden sarjaa, kun vieraaksi saapui MuSa Porista. Ottelusta ei draamaa puuttunut. Tunteet kävivät läpi ottelun kuumina puolin ja toisin. Ville Kiiski vei Hongan kotijohtoon, mutta MuSa onnistui tasoittamaan vielä ennen taukoa yhden miehen ylivoimalla, kun Iivari Värtinen ajettiin suoralla punaisella ulos. Toisella jaksolla Sebastian Veijola vei Hongan 2-1 johtoon, mutta Rudi Dieter tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin. Lisäajalla Ronald Karlsson iski MuSan voittomaalin kulmapotkusta.

Avausjakso

Honka Akatemia tuli otteluun aktiivisesti ja loikin heti alussa muutaman hyvän maalipaikan. Joona Rämön ja Nathael Ishiin laukaukset kilpistyivät kuitenkin MuSa-puolustukseen. Myös vierailijat pääsivät kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Iivari Värtinen piti Honka-maalin puhtaana.

Ottelun avausmaali nähtiin 36. minuutin kohdalla. Ishii laukoi tulisesti, ja ensimmäisenä paluupallossa oli Ville Kiiski.Näin keltamustat siirtyivät maalin johtoon. 42. minuutin kohdalla alkoi tapahtua – Hongan maalivahti Iivari Värtinen ajettiin suoralla punaisella ulos kentältä jälkipelin takia ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku vieraille. Maalin suulle vaihdettu Mitro Sutelainen torjui kuitenkin hienosti pilkun alakulmasta.

MuSa tuli lopulta tasoihin avausjakson lisäajalla, kun Sami Rantala pääsi laittamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Näin tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Vaikka keltamustat lähtivät toiselle jaksolle vajaamiehisenä, siirtyi Akatemia 57. minuutilla 2-1 johtoon. Sebastian Veijola pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maalin yläkulmaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin porilaiset tulivat jälleen tasoihin. Rudi Dieterin kaukolaukaus upposi Honka-maalin yläkulmaan.

Honka kävi loppuminuuteilla vielä lähellä kolmatta maalia, mutta Arlind Sejdiun laukaus pysähtyi tolppaan. Lopulta MuSa pääsi juhlimaan vierasvoittoa, kun Ronald Karlsson puski ottelun lisäajalla voittomaalin kulmapotkusta.

Akatemian kausi jatkuu kahdella vierasottelulla

Honka Akatemian kausi jatkuu jo keskiviikkona 20.6, jolloin keltamustat matkaavat Kiffenin vieraaksi. Tämän jälkeenGrIFK isännöi Akatemiaa 26.6. Kotona Tapiolan urheilupuistossa Akatemia pelaa seuraavan kerran 1.7. Silloin vieraaksi saapuu KaaPo Kaarinasta ja ottelu käynnistyy kello 18.30.

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top