Etsi tältä sivustolta

Värikkäin ottelu vuosiin – Veikkausliigakauden ensimmäisestä Metroderbystä ei dramatiikkaa puuttunut

Julkaistu

Esport Honka ja HJK kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella Telia 5G Areenalla. Ottelu oli varmasti tähänastisen Veikkausliigakauden värikkäin. Honka johti ottelua jo 2-0, mutta sitten tuli kotijoukkue iskien kolme täysousmaa seitsemään minuuttiin. Tähän vaikutti varmasti se, että espoolaiset pelasivat kahden miehen vajaalla.

HJK vankisti 3-2 voitollaan asemiaan sarjan piikkipaikalla. Honka on tappiosta huolimatta edelleen sarjataulukossa sijalla seitsemän.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin. Kotijoukkue prässäsi korkealta ja Honka joutui käynnistämään hyökkäyksiään alhaalta. Palloa pelattiin usein Tim Murrayn kautta. Ensimmäinen todella hyvä tekopaikka siunaantui HJK:lle, kun Mostagh Yaghoubi keskitti Nikolai Alholle, mutta Tim Murray maalillaan kesti.

Honka hiljensi kotiyleisön 11. minuutilla, kun Youness Rahimi nousi vahvasti boksiin ja syötti Macoumba ”Mac” Kandjille. Senegalilaishyökkääjä ei erehtynyt, vaan siirsi pallon varmasti entisen seuransa verkkoon.

Dramatiikkaa ei ottelun alusta puuttunut, sillä 17.minuutilla Tim Murray liukastui tultuaan vastaan ja pelasi palloa kädellään boksin ulkopuolella. Erotuomari Antti Munukalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa suora punainen Honka-vahdille. Honka suoritti tämän johdosta vaihon – Borjas Martin teki tilaa Davor Taleskille.

Pelin kuva oli Murrayn ulosajon jälkeen selvä. Honka puolusti, ja HJK hyökkäsi. Espoolaiset kestivät kuitenkin isäntien painostuksen ja tauolle siirryttiin keltamustien maalin johdossa.

– Youness teki hienon esityön maaliini ja siitä oli helppo pistää pallo verkon perukoille. Punaisen kortin jälkeen jouduimme puolustamaan paljon ja se jatkuu varmasti toisella puoliajallakin. Uskon silti, että pystymme voittamaan ottelun, kun pelaamme hyvin joukkueena, Mac Kandji kommentoi värikästä avausjaksoa.

Toinen puoliaika

Toinen nelivitonen jatkui samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Kotijoukkue painosti vimmatusti, mutta sinivalkoiset eivät onnistuneet ohittamaan hyvin pelannutta Davor Taleskia. Makedonialaismaalivahti oli aivan tulessa – 64. peliminuutilla Anthony Annan pääsi ampumaan viidestä metristä, mutta Taleski venyi pallon tielle.

Hongan toisen puoliajan ensimmäinen tilanne tuotti tulosta ja vierasjoukkue siirtyi 2-0 johtoon – Lucas Kaufmanninvapaapotkusta Jatuli Laevuo puski pallon maalin alanurkkaan.

Vain hetkeä myöhemmin HJK iski kavennusosuman – Klauss puski keskityspallon maaliin kaventaen tilanteen 1-2:een.

Tähän eivät tapahtumat loppuneet. HJK:n kavennusosumasta kului minuutti, kun Robert Ivanov pelasi palloa kädellään ja Honka-puolustajalle tuomittiin tilanteesta toinen keltainen kortti. Näin ollen espoolaiset pelasivat lopun kahden miehen vajaalla.

HJK tasoitti 78.minuutilla 2-2:een Daniel O’Shaughnessyn toimesta. Vain muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue siirtyi 3-2 johtoon Mostagh Yaghoubin kaukolaukauksella. Sen enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin ollen pisteet jäivät isännille.

– En voi olla kuin ylpeä joukkueesta. Ikävät kaksi liukastumista, kaksi punaista korttia. Fudista pitää pystyä pelamaan eri tavoilla, joskus voi joutua vajaalle eikä ole helppoa pysyä pelissä mukana. HJK loi kyllä tarpeeksi maalipaikkoja voittaakseen ottelun. Klubin kolme maalia oli tänään liikaa meille, Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara summasi värikkään Metroderbyn.

Lauantaina pelataan Tapiolan urheilupuistossa

Seuraavan kerran Honka taistelee sarjapisteistä lauantaina kello 17.00, kun vieraaksemme saapuu Tampereen Ilves.

ÄLÄ MISSÄÄ HUIPPUTARJOUSTA: Ostamalla Honka-mukin viidellä eurolla saat ottelulipun kaupan päälle!
Tervetuloa nauttimaan Veikkausliigajalkapallosta Tapiolan urheilupuistoon.

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top