Etsi tältä sivustolta

Honka oli lähellä avausvoittoa myös kotikentällä – IFK Mariehamn tuli tasoihin loppuhetkillä

Esport Honka lähti hakemaan ensimmäistä kotivoittoaan tällä kaudella. Vieraaksi saapui IFK Mariehamn Ahvenanmaalta. Joukkueet lähtivät otteluun sarjan sijoilta kahdeksan ja yhdeksän, joten jaossa olleet pisteet olivat molemmille todella tärkeitä.

Honka johti ottelua pitkään Jonas Leväsen osumalla, mutta ahvenanmaalaiset tasoittivat 85. minuutilla Simon Sirverholtin toimesta. Näin ollen pisteet jaettiin luvuin 1-1. Honka on pelannut kolme kotiottelua, ja joka kerta pisteet ovat jaettu.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkueen avausmaali oli lähellä jo ensiminuuteilla. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Robert Ivanov pääsi puskemaan Borjas Martinin lähettämästä kulmapotkusta, mutta IFK-puolustus siivosi pallon maaliviivalta.

Puolen tunnin kohdalla Jonas Levänen räjäytti Tapiolan Urheilupuiston huutoon. Laitapuolustajan tarkka laukaus upposi maalin alakulmaan ohi IFK-vahti Marc Nordqvistin.

Myös vierailla oli avausjaksolla omat maalipaikkansa, mutta Tim Murray venyi Honka-maalilla muutamaan upeaan torjuntaan. Tauolle siirryttiinkin Hongan johtaessa ottelua 1-0.

Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen omiensa esitykseen ensimmäisellä jaksolla.

– Pystyimme luomaan omalla pelillämme runsaasti maalipaikkoja ja onnistuimmekin tekemään yhden hyvän maalin. Toki tarvitsimme myös Timiltä muutaman hyvän torjunnan, jotta oma maalimme pysyi puhtaana, Vasara kertasi avausjaksoa.

Toinen puoliaika

Toinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Murrayn torjunnat, sekä keltamustien uhrautuva puolustus pitivät vierailijat kuitenkin poissa maalinteosta. Puoliajan kuluessa hallinta siirtyi takaisin keltamustille, ja 2—0 maali oli kahdestikin hyvin lähellä.

Tunnin kohdalla Jatuli Laevuo jatkoi Murrayn avauksen Kasperi Liikoselle, joka löysi keskityksellään Lucas Kaufmannin. Brassin laukaus suuntautui vain hieman ohi IFK-maalin. Vain viisi minuuttia myöhemmin oli Liikosen vuoro kokeilla – tulinen laukaus kolahti maalin tolppaan.

Hongan kauden ensimmäinen kotivoitto oli jo lähellä, mutta vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Simon Silverholt pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1—1. Enempää osumia ei vierasjoukkueen muutamista loppuhetkien hyvistä tilanteista nähty.

– Toinenkin jakso oli meillä hallussa. Emme kuitenkaan pystyneet puolustamaan johtoa aivan loppuun asti. Tiesimme, että IFK on vahva erikoistilanteissa ja keskityspalloissa, summasi Vasara.

Tim Murray pelasi keltamustien maalilla jälleen vahvan ottelun. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

– Tottakai olen hieman pettynyt lopputulokseen. Pelasimme mielestäni hyvin, mutta se ei ikävä kyllä tuonut tällä kertaa täyttä pistepottia.

Murray on kuitenkin luottavainen, että voitto tulee pian kotinurmella.

– Ensi kotipelissä se tulee, Murray summasi päättäväisenä.

Seuraava kotiottelu on ensi viikon perjantaina

Esport Honka on seuraavan kerran tositoimissa viikon päästä maanantaina, kun keltamustat matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 18.5. Vieraaksemme saapuu PS Kemi, ja kamppailu potkaistaan käyntiin kello 18.30. Tervetuloa nauttimaan Veikkausliigajalkapallosta Tapiolan Urheilupuistoon ja kannustamaan Esport Honka kauden ensimmäisiin täysiin pisteisiin kotinurmella.

Osta lippusi kätevästi ennakkoon tästä ja vältä jonot!

#MeOllaanHonka

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top