Etsi tältä sivustolta

Maanantain Metroderbyssä panoksena Suomen Cupin finaalipaikka

Julkaistu

Maanantaina tarjoillaan jälleen jalkapallon ystäville suurta herkkua, kun Esport Honka taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta. Vastassa on jo kauden toisessa Metroderbyssä HJK. Ottelu pelataan Telia 5G Areenalla huomenna maanantaina kello 18.30.

Honka tappiottomana Suomen Cupissa

Esport Honka on ollut koko talven todella kovassa vireessä. Cupissa keltamustien peli on ollut rautaa ja joukkue on napannut voittoja voiton perään. Kauden ensimmäisessä metroderbyssä jännittävien vaiheiden jälkeen ratkanneen lohkovoiton myötä Honka pääsi suoraan puolivälieriin, jossa SJK kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen luvuin 1–2. Jonas Levänen ja Youness Rahimi iskivät Hongan avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle, eikä SJK Mehmet Hetemaj:n toisen jakson kavennusosumasta huolimatta päässyt tasoihin asti.

Puolustus on toiminut ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla

Yksi Hongan tähänastisen Cup-menestyksen kulmakiviä on ollut erinomainen puolustuspeli. Vain neljä maalia vastustajalle antanut puolustus onkin ollut Suomen Cupin parhaimmistoa. Lisäksi sekä Davor Taleski, että Tim Murray ovat pitäneet hyvillä otteilla maalinsa suurilta osin koskemattomana.

Vahvan puolustuksen lisäksi Hongan vahvuus löytyy maalintekijöiden laajasta rintamasta. Viisi maalia iskeneiden Masar Ömerin ja Youness Rahimin lisäksi maaleja ovat tehneet Jonas Levänen, Javi Hervas, Robert Ivanov, Konsta Rasimus sekä Mosawer Ahadi.

HJK hakee revanssia

Hallitseva Suomen mestari lähtee maanantain otteluun varmasti nälkäisenä, sillä sen ainoa tappio Cupissa on tullut juuri Hongalle. Ennen kyseistä tappiota HJK kaatoi lohkovaiheessa niin KTP:n, Gnistanin, HIFK:n kuin PEPO:nkin. Puolivälieräkarsinnoissa helsinkiläiset kaatoivat VPS:n selvin 4–1 lukemin ja viime torstaina HJK varmisti paikkansa neljän parhaan joukkoon kaatamalla KuPsin 2–0.

Hongan tapaan HJK:n maalintekovastuu on jakautunut monelle pelaajalle, mutta useimmiten verkkoja on heiluttanut Mostagh “Mosa” Yaghoubi. Keskikenttämiehen tililtä löytyy viisi osumaa. Viime metroderbyn jälkeen HJK on saanut lisää vahvuutta hyökkäykseen, kun joukkueeseen ovat liittyneet niin brasilialainen João Klauss de Mello, kuin myös Egyptiä edustava Amr Gamalkin.

Molemmat joukkueet haluavat varmasti saavuttaa finaalipaikan, ja päästä taistelemaan Suomen Cupin voitosta sekä sen tuomasta europelipaikasta. Näin ollen voitaneen taata, että maanantaina nähdään jännittävä kamppailu. Jos et pääse paikalle Telia 5G-Areenalle, voi ottelua seurata myös Ruutu+:sta, jonka lähetys alkaa kello 18.25.

Vesa Vasaran haastattelu:

Joel Perovuon haastattelu:

 

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top