Etsi tältä sivustolta

Hongan taistelu ei aivan riittänyt – HJK Suomen Cupin finaaliin

Julkaistu

Esport Honka ja HJK väänsivät talvisissa olosuhteissa kauden toisessa Metroderbyssä Telia 5G Areenalla Suomen Cupin finaalipaikasta. Jännittävien vaiheiden jälkeen kotijoukkue oli vahvempi luvuin 2–1 ja eteni näin ollen Cupin loppuotteluun.

Avauspuoliaika oli HJK:n

Honka sai huonoja uutisia jo ennen ottelun alkua, kun Javi Hervâs joutui jäämään sivuun lämmittelyssä tulleen pikkuvamman takia. Zeljko Savic korvasi espanjalaisen avauskokoonpanossa.

Avausjaksolla kotijoukkue piti palloa, Hongan keskittyessä puolustamaan tiukasti ja hyökkäämään vastaan. HJK:n hallinnasta huolimatta Hongan puolustus piti maalin pitkään puhtaana; Tim Murrayn venyessä tarpeen tulleen huipputorjuntoihin, sekä puolustajien laittaessa kroppaa rohkeasti pallon tielle.

Avausmaalin iski kuitenkin kotijoukkue. Sebastian Dahlströmin esityöstä Riku Riski laukoi pallon Honka-maalin alakulmaan. Näin HJK pääsi 36 minuutin pelin jälkeen maalin karkumatkalle. Lisää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 1–0 luvuin.

Honka paransi peliään ottelun edetessä

Esport Honka ei takamatkasta lannistunut, vaan tuli toiselle jaksolle ensimmäistä aktiivisemmin ja loi muutamia vaarallisia tilanteita HJK:n maalille. Yksi parhaista paikoista siunaantui Jonas Leväsen syöttäessä Youness Rahimin puolittain läpiajoon. Rahimi ajautui kuitenkin hieman liian pieneen kulmaan, eikä saanut ohitettua HJK:n veräjänvartijaa Markus Uusitaloa. Helsinkiläisilläkin oli omat loistopaikkansa, jotka Honka kuitenkin kesti.

Tasaisesta pelistä huolimatta myös ottelun toisen maalin iski HJK, kun Nikolai Alho laukoi pallon toistamiseen ohi Murrayn. Keltamusta pääsi ottelun loppuminuuteilla vielä miesylivoimalle, kun Alho ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla.

Kovassa vireessä cupissa ollut Youness Rahimi toi Hongalle vielä toivonkipinän, kun hyökkääjän laukaus upposi lisäajan kolmannella minuutilla verkkoon. Aivan viimeisillä sekunneilla pallo jäi vielä pyörimään todella vaarallisesti HJK-maalin eteen, mutta verkon perukoille sitä ei saatu. Näin Hongan Cup-urakka päättyi jo toisena peräkkäisenä vuonna välierissä koettuun niukkaan tappioon.

– Kaiken kaikkiaan ottelu oli vaikea. Javi Hervas loukkaantui jo alkulämmittelyssä ja se muutti koko palettia. Emme pystyneet sopeutumaan siihen kovin nopeasti ja etenkin alku oli siitä syystä vaikea. Avauspuoliajalla Klubi oli kuitenkin parempi ja hallitsi peliä. Emme pystyneet muutamaa paikkaa lukuun ottamatta oikein pääsemään peliin mukaan ja HJK ansaitsi 1–0 johtonsa, Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi avausjaksoa.

Toisella jaksolla päävalmentaja näki joukkueensa esityksessä selvän parannuksen:

Toisella puoliajalla olimme rohkeampia ja pystyimme antamaan kotijoukkueelle painetta ja pitämään palloa. Punaisen kortin jälkeen pystyimme tarttumaan oljenkorteen ja olimmekin todella lähellä tasoitusta.

Honka kasvoi joukkueena Cupin aikana

Välierätappiosta huolimatta Hongan Cup-taivalta voidaan pitää onnistuneena. Tappiotta sujunut lohkovaihe huipentui HJK:n kaatoon, joka toi lohkovoiton sekä suoran paikan puolivälieriin. Puolivälierissä SJK kaatui vieraissa. Välieräpettymyksestä huolimatta Vasara löysi matkasta paljon positiivista:

– Pystyimme parantamaan otteitamme Cupin edetessä. Viimeiset kolme ottelua olivat tärkeitä kautta ajatellen. Kasvoimme niissä joukkueena ja saimme pelillisiä asioita eteenpäin. Kuitenkin Cup on sellainen, että vain voitto merkitsee, joten siltä kannalta tämä lopputulos ei hirveästi lämmitä. Nyt kaikki keskittyminen vain Veikkausliigakauteen, Vasara summaa.

Kohti Veikkausliigakautta 2018

Hongan urakka Veikkausliigassa alkaa jo tämän viikon sunnuntaina 8.4, kun keltamustat matkaavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17.00 ja sitä voi seurata myös Ruutu+-palvelusta.

Kauan odotettu Veikkausliigajalkapallon paluu Tapiolan Urheilupuiston nurmelle nähdään sunnuntaina 15.4, kun Hongan vieraaksi saapuu FC Lahti. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 15.00! Tervetuloa mestoille!

Varmista paikkasi ikimuistoiselle liigakaudelle 2018! Kausikorttisi voit ostaa Tiketin uusilta myyntipisteiltä Esport Arenalta tai Esport Centeristä sekä netistä osoitteesta tiketti.fi/esporthonka!

Kooste:

Sampo Koskinen ottelu jälkeen:

Tommi Saarinen ottelu jälkeen:

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top