Etsi tältä sivustolta

RAPORTTI: Honka 4-1 AC Oulu

Julkaistu

Honka varmisti paikkansa Ykkösen kahden parhaan joukossa ja vähintään nousukarsinnoissa kaatamalla AC Oulun kotikentällään 4-1.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat jälleen kerran keltamustilta vahvaa peliä. Neljännellä peliminuutilla Joel Perovuovapautti Kasperi Liikosen nousuun oikealta laidalta. Liikonen ohitti ensimmäisen vastustajan, ja keskitti pallon matalana maalille. Ensimmäisenä tilanteessa oli Joni Korhonen, joka liukui pallon vastustamattomasti ohi Johannes Wentinin. Korhosen kauden yhdeksännellä osumalla Honka 1-0 johtoon.

Avausmaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalitilanteita, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa parikymmentä minuuttia.

26 minuutin kohdalla AC Oulu pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Sharp Räsänen lähetti keskityksen kohti Tuomas Mustosta. Mustosen puskun Tim Murray onnistui torjumaan, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Alvarado Morin, joka tasoitti ottelun lukemiin 1-1.

Honka loi ensimmäisellä jaksolla vielä monta hyvää maalipaikkaa, mutta pallo ei löytänyt toista kertaa vierasjoukkueen verkkoon. Näin taukoa lähdettiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen hyvin tasaisena, mutta minuutti minuutilta Honka otti pelin hallintaa enemmän itselleen. Masar Ömer ja Joni Korhonen pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista johtomaalin tekoa, mutta kummankaan viimeistely ei suuntautunut kohti maalia.

78 minuutilla kovassa vireessä oleva Korhonen onnistui jälleen. Perovuon millintarkka keskitys löysi maalinedustalle aivan vapaaksi jääneen Korhosen, ja ”Korkki” puski illan toisellaan Hongan 2-1 johtoon. Maali oli Korhoselle jo kauden kymmenes, ja kuudes viimeiseen neljään otteluun.

Honka ei johtomaalin jälkeen löysännyt otettaan, vaan haki rohkeasti lisämaaleja. Tämä asenne palkittiinkin 82 minuutin kohdalla, kun kymmenen minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Robert Ivanov onnistui maalinteossa. Ilari Äijälä syötti linjan taakse Ömerille, jonka ensimmäinen kosketus karkasi hieman. Ivanov oli kuitenkin paikalla, ja laitettuaan pallon ohi Wentinin, liukui sen vielä maaliin AC Oulu-puolustuksen estelyistä huolimatta.

Ottelun kolmannella lisäaikaminuutilla nähtiin Hongan neljäskin maali. Cristian Echavarria laittoi pallon maalille, josta Ivanov viimeisteli illan toisen osumansa ja kaunisteli näin lukemiksi vielä 4-1. Näihin lukemiin ottelu päättyi, joten kolme pistettä jäivät Espooseen. Honka venytti samalla voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Yleensä keskuspuolustajana tai keskikentän keskellä pelaava Ivanov on nyt muutamassa ottelussa tullut vaihdosta selkeästi hyökkäävämpään rooliin. Kauden toisen ja kolmannen osumansa viimeistellyt Ivanov oli luonnollisesti tyytyväinen omaan esitykseensä.

-Tuli koutsilta selvät ohjeet, jotain lisää piti tuoda hyökkäykseen. Pari peliä olen tullut siihen ylös ja nyt osui kaksi kertaa. Pitää olla tyytyväinen, tosi siistiä tehdä maaleja.

Päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

-Pyrittiin tekemään parempi suunnitelma ja valmistautuminen kun edellisessä pelissä. Kauniaisissa olimme joka suhteessa vähän vaisuja. Siinä onnistuttiin.

Vasara korosti myös koko joukkueen panosta voittojen saavuttamiseen.

-Se iso juttu, mikä me tarvitaan jos halutaan voittaa sarja tai pärjätä siinä, on se, että meillä ei ole vain ne yksitoista kenttäpelaajaa, jotka sitä ratkoo, vaan kaikki noin kaksikymmentäviisi, mitä meillä on ringissä. Kahdeksantoista on ottelussa mukana, niistä kaikkien pitää olla valmiina ja tulla kentälle hyvin valmistautuneena. Tänään saimme sieltä sen tuen, mitä tarvitaan kun emme pysty ennen 70 minuuttia ratkaisemaan pelejä. Erittäin tyytyväinen olen siihen asenteeseen ja muutokseen jonka pystyimme penkiltä tänään saamaan.

Hongan voitto tarkoittaa siis sitä, että se varmisti paikkansa vähintäänkin nousukarsintoihin. Myös sarjajohtaja TPS voitti oman ottelunsa, joten ero Honkaan pysyi kolmessa pisteessä. Honka pelaa seuraavan ottelunsa kahden viikon kuluttua Oulussa OPS:aa vastaan. TPS isännöi samaan aikaan Gnistania kotikentällään Turussa. Näiden kamppailuiden jälkeen Ykkösen viimeisellä kierroksella on Espoossa huippukamppailu Honka-TPS, jossa mahdollisesti ratkaistaan kumpi joukkueista nousee suoraan ja kumpi karsii. Honka-TPS käynnistyy Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 21.10. klo 15.00.

Sekä Ivanov että Vasara korostivat, että peli kerrallaan edetään.

-Peli kerrallaan. OPS on aina hankala vastustaja, ollaan tosin pelattu niitä vastaan tällä kaudella hyvin. Kiva, että on panosta vielä, Ivanov kommentoi.

-Turha TPS-peliä vielä miettiä. Jos me ei hoideta Oulussa, niin ei tule mitään grande finalea. Kyllä meidän täytyy keskittyä täysin siihen. OPS on omalla tavallaan haastava vastustaja, ja joukkue täytyy nyt pitää vireessä. Kaksi viikkoa on aikaa, tehdään taas töitä sen eteen, että ollaan hyvin valmistautuneita ja sitä kautta saadaan etu siihen peliin. Ollaan fyysisesti ja henkisesti iskussa kun pilliin vihelletään. Mitään muuta ei ole mielessä, tiivisti Vasara.

 

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#11 Masar Ömer (86′ Rony Huhtala)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (72′ Robert Ivanov)
#28 Tommi Saarinen (C)
#31 Joni Korhonen (90+2′ Cristian Echavarria)

Maalintekijät:

4’ 1-0 Joni Korhonen
79’ 2-1 Joni Korhonen
82’ 3-1 Robert Ivanov
90+3’ 4-1 Robert Ivanov

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta tästä.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top