Etsi tältä sivustolta

RAPORTTI: Korhosen hattutemppu siivitti Hongan voittoon – Honka 4-2 EIF

Julkaistu

Honka nappasi toisen peräkkäisen voiton, kun EIF kaatui kotinurmella lukemin 4-2. Ottelun sankariksi nousi hattutempun iskenyt Joni Korhonen.

Honka joutui lähtemään otteluun ilman parasta maalintekijäänsä Masar Ömeriä, mutta joukkue näytti että maalinteko onnistuu ilman kahdeksan maalia laukonutta hyökkääjääkin. Ottelun avausmaali syntyi 32 minuutin kohdalla. Lucas Kaufmann laittoi puolevaihdon vasempaan laitaan Borjas Martinille, joka tarjoili Korhoselle. Korhonen ei paikastaan erehtynyt vaan vei kauden viidennellä osumallaan kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kauan ei Honka kuitenkaan saanut nauttia johtoasemasta. 35 minuutilla Tommi Saarinen joutui kaatamaan Juuso Aallon, ja ottelun erotuomari Joni Hyytiä tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Ykkösen toiseksi paras maalintekijä Felix De Bona viimeisteli pilkulta varmasti lukemiksi 1-1. Tasatilanteessa siirryttiin myös viettämään taukoa.

Toisella jaksolla Honka otti johtoasemansa takaisin. Carlos Portela katkaisi EIF-puolustuksen syötön, ja pelasi pallon Borjas Martinille. Espanjalainen viritti tarkan laukauksen rangaistusalueen kaarelta aivan maalin oikeaan alakulmaan, ohi Santeri Aaltosen. 52 minuuttia täynnä ja Honka 2-1 johtoon Borjasin debyyttimaalilla keltamustassa paidassa.

Vain kuusi minuuttia edellisestä ja Honka iski jälleen. Ilari Äijälä keskitti maalille, josta pallo kimpoili Borjasin ja EIF-puolustuksen kautta Korhoselle. ”Korkki” pääsi lataamaan aivan vapaasti pallon vasempaan alakulmaan ja taululle 3-1 lukemat.

Maalitehtailu ei suinkaan päättynyt tähän. 70 minuuttia oli kellossa, kun Tim Murray avasi torjuntansa jälkeen nopeasti Kaufmannille, joka pitkän juoksun päätteeksi tarjoili Korhoselle. Korhonen viimeistelikin hattutemppunsa varmalla sijoituksella alakulmaan.

-Joka paikasta tein maalin. On siinä kuitenkin parannettavaa vielä puolustussuuntaan. Ylöspäin oli hyvä peli, kommentoi Korhonen ottelun jälkeen.

EIF sai ottelun loppuminuuteilla vielä paineen Hongan maalille, ja onnistuikin maalinteossa. Boubacar Kinda lähetti keskityksen maalille, ja Etchu Tabe sai ensimmäisenä päänsä väliin. Näin tilanteeksi muuttui vielä kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä 4-2.

Vaihdosta kentälle tullut Cristian Echavarria kävi vielä lisäajalla lähellä maalintekoa. Kolumbialainen ohitti jo maalivahdinkin, mutta EIF-puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen. Kun enempää maaleja ei nähty, piti Honka näin täydet pisteet Espoossa, ja jatkaa tiukkaa kamppailua noususta Veikkausliigaan.

Päävalmentaja Vesa Vasara oli tyytyväinen esitykseen, mutta löysi pelistä tietenkin myös kehitettävää.

-Olimme vaarallisia sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla, saimme tarpeeksi maalipaikkoja. Töitä meillä on vielä pallonmenetyksien jälkeen toimimisessa. Toinen puoliaika oli paremmin puolustettu, mutta siinäkin annoimme yhden helpon maalin vastustajalle.

Tällä voitolla keltamustat nousivat sarjakärkeen tasapisteisiin TPS:n kanssa. Yhden ottelun vähemmän pelanneet turkulaiset kohtaavat GrIFK:n sunnuntaina. KPV jäi kotonaan maalittomaan tasapeliin Jaron kanssa, joten kokkolalaiset ovat nyt Honkaa kaksi pistettä perässä.

Vasara valotti myös Ömerin tilannetta.

-Päivä kerrallaan mennään. On mahdollista että on mukana seuraavassa pelissä, mutta ei satavarmaa.

Hongan seuraava vastustaja on kovassa vireessä oleva Jaro. Honka ja Jaro kohtaavat Pietarsaaren keskuskentällä lauantaina 16.9. klo 16.00 alkavassa kamppailussa.

Korhonen analysoi jo hieman tulevaa kamppailua.

-Jarolla on kulkenut nyt todella hyvin, ei ole helppoa pelata heitä vastaan. Mielenkiintoinen matsi, josta toivottavasti tulee kolme pistettä kotiin.

Myös Vasara kehui tulevaa vastustajaa.

-Peli kerrallaan mennään ja kaikki laitetaan peliin. Jaro on pelannut tuloksellisti hyvän jakson. Tehdään asioita vielä vähän paremmin niin meillä on siellä hyvä mahdollisuus voittaa.

Pietarsaaren vierailun jälkeen vuorossa on paikalliskamppailu, kun perjantaina 22.6. GrIFK isännöi keltamustia Kauniaisten keskuskentällä. Näiden kahden vierasottelun jälkeen palataan kotiin, 30.9. klo 17.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu AC Oulu.

Hongan kokoonpano:
#5 Carlos Portela
#9 Borjas Martin (76’ Maximo Tolonen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Ilari Äijälä
#15 Jatuli Laevuo
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#24 Rony Huhtala (71’ Kasperi Liikonen)
#28 Tommi Saarinen (C)
#31 Joni Korhonen (82’ Cristian Echavarria)

Maalintekijät:
32’ 1-0 Joni Korhonen
52’ 2-1 Borjas Martin
58’ 3-1 Joni Korhonen
70’ 4-1 Joni Korhonen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top