Etsi tältä sivustolta

ENNAKKO: Kauden ratkaisuhetket käsillä – Honka-KPV

Sunnuntaina Tapiolassa nähdään jälleen kova kamppailu, kun sarjakakkonen KPV saapuu Kokkolasta Hongan vieraaksi. Sekä Honka että KPV taistelevat yhä liiganoususta, joten sunnuntain ottelu on molemmille hyvin tärkeä.

Hieman heikommassa vireessä viime aikoina ollut Honka miehittää Ykkösen kolmatta sijaa. Viime perjantaina keltamustat kärsivät niukan 2-1 tappion Gnistanin vieraana. Honka hallitsi pelitapahtumia, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Gnistan pääsi ensimmäisellä jaksolla kahden maalin johtoon, eikä Hongan kiri riittänyt tasoihin asti.

Oulunkylässä Hongan ainoan osuman viimeistelyt Masar Ömer on joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalla kuudella osumallaan. Alkukauden loukkaantumisen takia kentän laidalla viettänyt Ömer on ollut hyvin tehokas, sillä hyökkääjä on pelannut tällä kaudella vasta kahdeksan Ykkösen ottelua. Maalipörssissä Ömeriä seuraavat viidesti osuneet Lucas Kaufmann ja Kasperi Liikonen. Muista Hongan pelaajista Rony HuhtalanJoel Perovuon ja Joni Korhosen tililtä löytyy neljä maalia, Ilari Äijälä on heiluttanut verkkoa kahdesti, ja Jatuli Laevuo, Tommi Saarinen, sekä Robert Ivanov kerran.

KPV on Ykkösessä toisena, kolme pistettä sarjajohtaja TPS:n perässä ja saman verran Honkaa edellä. TPS pelasi kierroksen oman ottelunsa jo perjantaina AC Oulua vastaan, joten sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna kun Hongalla ja KPV:llä.

Viime ottelussaan KPV kohtasi kotikentällään TPS:n. Henri Myntin ja Konstiantyn Iaroshenkon maaleilla kokkolalaiset karkasivat kahden maalin johtoon, mutta TPS onnistui tulemaan vielä tasoihin ja pisteet tasattiin 2-2 numeroin. Useimmiten maalinteossa vihreäpaidoille on onnistunut kahdeksan maalia tehnyt Washilly Tshibasu, mutta belgialainen on Honkaa vastaan pelikiellossa. Hongan täytyy olla tarkkana mm. Veikkausliigan maalikuninkuudenkin voittaneen Irakli Sirbiladzen, sekä SJK:sta Kokkolaan lainalle saapuneen Elias Ahteen kanssa. Ahde on osunut neljässä pelaamassaan ottelussa kahdesti.

Honka ja KPV ovat tulleet viime vuosina toisilleen hyvin tutuiksi. Kaksi kautta sitten KPV kaatoi Hongan haaveet noususta Ykköseen, kun se voitti karsintaparin yhteismaalein 2-1. Honka sai revanssinsa viime kauden Suomen Cupissa, kun Rony Huhtalan kaksi osumaa veivät keltamustat voittoon ja puolivälieriin.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Tapiolassa pisteet tasattiin 1-1 numeroin tiukan taistelun päätteeksi. Kokkolassa KPV oli parempi, ja otti 3-0 kotivoiton.

Hongalta on varmasti sunnuntaina sivussa pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi oleva Joel Perovuo, sekä loppukauden loukkaantumisen takia huilaava Duarte Tammilehto.
Vierailijoilta on Tshibasun lisäksi pelikiellossa myös Henri Myntti.

Kuva: Juhani Järvenpää

Liput ennakkoon: Lippuautomaatti

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top