Etsi tältä sivustolta

RAPORTTI: Honka ja AC Oulu tasapeliin – AC Oulu 2-2 Honka

Julkaistu

Honka ja AC Oulu tasasivat pisteet kovan taistelun jälkeen. Honka johti ottelua kahteen otteeseen, mutta joutui lopulta tyytymään yhteen pisteeseen.

Honka hallitsi ottelua ensimmäisellä puoliajalla, ja jo yhdeksännellä minuutilla nähtiin avausmaali. Masar Ömer pääsi oululaispuolustuksen nukahduksesta laukomaan keltamustat aikaiseen vierasjohtoon. Maali oli Ömerille jo kauden neljäs yhtä moneen otteluun.

Honka loi avausmaalin jälkeen useita tilanteita AC Oulun maalinsuulle, mutta ei onnistunut maalinteossa. Lähimpänä kävi Lucas Kaufmann, joka laukoi epäsuorasta vapaapotkusta pallon ylärimaan.

Neljänkymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue sai rangaistuspotkun, kun Tim Murray joutui kaatamaan TuomasMustosen. Brasilialaiskeskikenttä Jair viimeisteli pilkulta varmasti numeroiksi 1-1.

-1-0 tilanteessa oli pari tonttia, niistä jos olisi saatu sisään niin olisi ollut eri peli. Nyt ei saatu, yleensä se sitten menee niin että kaveri tekee, kommentoi pelikiellon jälkeen kentälle palannut Honka-kapteeni Tommi Saarinen.

Honka ei kuitenkaan antanut kotiyleisön nauttia tasatilanteesta, vaan iski johtomaalin vain hetki tasoituksen jälkeen. Joel Perovuo laukoi upeasti pallon maalin yläkulmaan, eikä jättänyt Johannes Wentinille minkäänlaisia mahdollisuuksia torjuntaan. Tauolle siirryttiin näin Hongan 1-2 vierasjohdossa.

Päävalmentaja Vesa Vasara kehui joukkueen esitystä ensimmäisellä puoliajalla.

-Aloitettiin todella hyvin, oltiin joka jätkä hyvin pelissä sisällä. Pärjättiin kaksinkamppailuissa ja pystyttiin pitämään prässi korkealla.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi, ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan useita tilanteita maalintekoon. Ainoan osuman teki kuitenkin kotijoukkueen Eero-Matti Auvinen, jonka komea laukaus upposi Hongan verkkoon.

Honka sai vielä ottelun loppuminuuteilla kovan paineen Oulun maalille ja kävi lähellä voittomaalia. Kolmatta kertaa keltamustat eivät kuitenkaan palloa saaneet verkkoon toimitettua, joten yhdeksänkymmenen minuutin jälkeen Raatin tulostaululla seisoivat tasaluvut 2-2.

-Isossa kuvassa luotiin enemmän maalipaikkoja, eikä vastustaja saanut hyökkäyksistä luotua niitä kovin monia. Siinä mielessä olen pettynyt ettemme pystyneet saamaan kolmea pistettä, kommentoi Vasara.

Honka jatkaa Ykkösen kärjessä. Kuudestatoista ottelusta kasassa on 32 pistettä. TPS seuraa toisena tasapisteissä, mutta heikommalla maalierolla. KPV on pisteen perässä kolmantena, ja illan vastustaja AC Oulu jahtaa kärkikolmikkoa yhdeksän pisteen etäisyydellä Hongasta. Oululaiset ovat tosin pelanneet kaksi ottelua muita kärkijoukkueita vähemmän.

Kausi jatkuu Hongan osalta jo lauantaina, kun toinen oululaisjoukkue OPS saapuu vieraaksi Tapiolan Urheilupuistoon. Honka ja OPS kohtasivat viime vuonna Kakkosen nousukarsinnoissa, ja luvassa on varmasti jännittävä kamppailu tärkeistä pisteistä. Honka-OPS käynnistyy Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 5.8. kello 17.00.

Hongan kokoonpano:

#5 Carlos Portela
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#15 Jatuli Laevuo (59’ Antti Uimaniemi)
#17 Ilari Äijälä
#21 Joel Perovuo
#22 Masar Ömer (52’ Rony Huhtala)
#23 Kasperi Liikonen (87’ Maximo Tolonen)
#26 Konsta Rasimus
#27 Joni Korhonen
#28 Tommi Saarinen (C)

Maalit:
9’ 0-1 Masar Ömer
41’ 1-2 Joel Perovuo

Kuva: Juhani Järvenpää

Back to top