Etsi tältä sivustolta

ENNAKKO: Gnistan-Honka

Julkaistu

Honka jatkaa taistelua liiganoususta perjantaina Oulunkylässä, kun vastaan asettuu Gnistan. Gnistan-Honka käynnistyy Oulunkylän urheilupuistossa kello 18.30.

Sarjan kolmannella sijalla oleva Honka pyrkii palaamaan kahden voitottoman ottelun jälkeen takaisin voittokantaan. Viime viikon lauantaina voitto oli lähellä, mutta Haka onnistui nousemaan Tapiolassa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Lauantaina kauden viidennet osumansa iskeneet Masar Ömer ja Lucas Kaufmann nousivat Kasperi Liikosen rinnalle Hongan sisäisen maalitilaston kärkeen. Joel Perovuo, Joni Korhonen ja Rony Huhtala ovat osuneet neljästi.

Haka-ottelussa nähtiin myös debyytti, kun espanjalaishyökkääjä Borjas Martin esiintyi ensimmäistä kertaa keltamustassa paidassa. Puolustaja Jorge Cano debytoi edeltävässä ottelussa TPS:ää vastaan. Näin ollen kesän siirtoikkunassa Espooseen siirtyneestä kolmikosta ainoastaan Cristian Echavarrialla on vielä Honka-debyytti tekemättä.

Myös Gnistanin pelaajaryhmä muuttui paljon kesän siirtoikkunan aikana. Joukkueeseen liittyi jopa kuusi uutta pelaajaa. Hongan kannattajille tutuin nimi on varmasti brasilialaishyökkääjä Jean Silva. Silva siirtyi Hongasta Gnistaniin loppukauden kestävällä lainasopimuksella ja onnistui heti debyytissään maalinteossa.

Silvan lisäksi Gnistanista löytyy suuri joukko muita entisiä Honka-pelaajia. Daniel Kollar, Patrick Aaltonen, Valte Vuorela, Marcus Heimonen, sekä Riku Selander ovat kuluneella kaudella kuuluneet oulunkyläläisten avainpelaajiin.

Gnistan vaihtoi kesken kauden valmentajaa, kun Roberto Nucchio korvasi Tommi Lingmanin. Italialaisen komennossa joukkue on löytänyt paremman vireen, ja noussut pois Ykkösen jumbosijalta taisteluun sarjapaikan säilyttämisestä. Gnistan on viime otteluissaan napannut kovia päänahkoja sarjan kärkijoukkueista. Sarjajohtaja TPS joutui poistumaan Oulunkylästä 1-0 tappio niskassaan, ja viime lauantaina Gnistan kaatoi AC Oulun vieraissa 1-2 lukemin.

Honka ja Gnistan ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmista kohtaamisista Honka on ottanut täydet pisteet. Toukokuussa Telia 5G-Areenalla ottelu päättyi 0-2 vierasvoittoon, ja heinäkuussa pisteet jäivät jännittävien vaiheiden jälkeen Tapiolaan 3-2 tuloksella.

Hongalta sivussa on varmasti ainakin Duarte Tammilehto. Haka-ottelussa pelikieltonsa kärsinyt Jatuli Laevuo palaa kokoonpanoon.

Perjantain jälkeen Hongan seuraava ottelu on Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 3.9., kun KPV saapuu vieraaksi. Kyseessä on todella tärkeä ottelu, sillä molemmat joukkueet taistelevat tasaisesti liiganoususta. Honka-KPV käynnistyy kello 17.00.

Kuva: Juhani Järvenpää

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top