Etsi tältä sivustolta

Naiset luottavaisena liigakauteen – Myös Cupissa taival jatkuu

Julkaistu

Miesten edustusjoukkueella, Esport Hongalla on vielä talviharjoituskausi menossa, mutta FC Hongan naisten liigajoukkueella on sarja jo alkanut. Hyvin menneen talvikauden jälkeen naiset lähtivät liigakauteen luottavaisin mielin. 

– Talvikausi sujui hyvin. Pelaajat ovat pysyneet terveinä ja odotettavissa on viime kautta paremmat ajat. Myös joukkueen materiaali on tällä kaudella vielä aavistuksen viime kautta leveämpi, joukkueenjohtaja Kari Palenius ja päävalmentaja Luciano Posillipo totesivat kauden kynnyksellä.

Harjoituskauden aikana joukkueen otteet ovat ailahdelleet, kuten talvikautena odottaa saattaa, mutta jokaisessa pelissä on ollut päävalmentajan mukaan oikeita elementtejä.

– Hyökkäyspelimme sujui harjoituskaudella todella hyvin. Puolustuspeliin kaipaisin vielä aavistuksen enemmän selkeyttä, Posillipo kertoi.

Hongan perusrunko on pysynyt hyvänä. Muutama poislähtijä oli, mutta tilalle on tullut myös hyviä pelaajia.

– Tällä hetkellä ryhmämme on viime kautta suurempi. Harjoituksissa on ollut 20 kenttäpelaajaa sekä maalivahdit. Vielä, kun saamme loukkaantuneet pelaajat takaisin niin meillä on erinomainen 25 kenttäpelaajan runko kasassa!

Joukkueenjohtaja Palenius nosti kauden alla ylös sellaisia nimiä, kuten juuri naisten Maajoukkueeseen nostettu Janni LaaksoLinda Nyman sekä Milla Punsar. Paleniuksen mukaan edellämainitut pelaajattaret ovat nostaneet tasoaan viime kaudesta.

– Koko porukka on mennyt eteenpäin viime kaudesta, mutta erityisesti nuoret pelaajamme ovat esiintyneet edukseen, Honka-luotsi Posillipo sanoi ja nosti esille muun muassa nimen Krista Hakala.

Naisten liiga on tällä kaudella todella tasainen. Kymmenestä joukkueesta 6-7 joukkueella on hyvät mestaruusmahdollisuudet. Paleniuksen ja Possilipon mukaan Hongan lisäksi mitaleista kisaavat viime kauden mestari PK-35 Vantaa, HJK, Pallokissat, Ilves, TPS sekä Åland United, jonka Honka kohtasi toissa viikonloppuna liiga-avauksessa. Tuon ottelun Honka hävisi kotonaan lukemin 0-1. Viime viikonloppuna naiset palasivat voittokantaan Suomen Cupin toisella kierroksella, kun tamperelainen TPV kaatui vieraskentällä selvin 0-3-numeroin. Hongan maaleista vastasivat Nora SaastamoinenJenni Leinonen ja Iida Ranin.

Seuraava Hongan liigaottelu on tulevana lauantaina 16.4. Tikkurilan Urheilupuistossa sarjanousijaa, Tikkurilan Palloseuraa vastaan.

– Tällä kaudella haluamme menestyä. Vanhalla miehellä on kova usko, joukkueenjohtaja Palenius sanoi ennen sarjakauden alkua ja totesi, että mitali on joukkueen tavoitteena.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top