Etsi tältä sivustolta

Kuukausikatsaus 2

Kauden toisessa kuukausikatsauksessa luodaan katsaus Hongan edustuksen, Honka Akatemian, sekä Honka U17-joukkueen otteluihin toukokuun aikana. Mukana on myös juuri ennen maaottelutaukoa, 2.6. pelattu Veikkausliigaottelu Honka-KPV, tietoa joukkueen terveystilanteesta, sekä kannattajien, mm Honcast-tiimin kommentteja.

Toukokuun ottelut

Edustusjoukkue

Toukokuu alkoi edustusjoukkueen osalta kovalla kamppailulla, kun keltamustat matkasivat Ilveksen vieraaksi. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella nelivitosella alkoi tapahtua. Juha Hakola vei Hongan johtoon 67. minuutilla. Hakolan osuma oli samalla ensimmäinen Ilveksen verkkoon tehty maali kuluvalla Veikkausliigakaudella. Hongan tilanne muuttui pian johtomaalin jälkeen vaikeammaksi, kun Henri Aalto ajettiin ulos kentältä toisen varoituksen myötä. Ilves onnistuikin tasoittamaan loppulukemiksi 1-1 aivan loppuhetkillä.

Neljä päivää myöhemmin Tapiolan urheilupuistossa nähtiin samat loppulukemat. Vasta 17-vuotias Martin Salin oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa. Nuori hyökkääjä kiitti saman tien luottamuksesta, ja vei keltamustat vartin kohdalla johtoon. Puolen tunnin kohdalla VPS tuli tasoihin, ja kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päätyi Honka toiseen peräkkäiseen pistejakoon samoin 1-1 lukemin.

Seuraavassa kamppailussa Seinäjoella nähtiin upea draaman kaari. SJK siirtyi avausjaksolla 1-0 kotijohtoon, ja näissä lukemissa mentiin tauolle. Toisella jaksolla Borjas Martin puski Hongan tasoihin, ja vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa keltamustien sankariksi nousi Mikko Sumusalo, joka viimeisteli voittomaalin upealla yläkulmalaukauksella.

Hongan matka voittojen tiellä jatkui seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan. Avausmaali syntyi jo seitsemännellä minuutilla, ja sen iski kauden avausmaalillaan Luis Silva. Toisella jaksolla Honka siirtyi 2-0 johtoon osumalla, joka merkittiin lopulta FC Lahden puolustuksen omaksi maaliksi. Näillä 2-0 lukemilla Honka piti kolme pistettä Espoossa. Ottelussa teki myös Veikkausliigadebyyttinsä puolustaja Joona Rahikka.

Jakso ennen maaottelutaukoa päättyi kuitenkin pettymykseen, kun KPV haki Simo Roihan kahdeksannella minuutilla syntyneellä maalilla pisteet mukaansa Kokkolaan. Honka ei saanut pelin hallinnasta huolimatta palloa ohi KPV-vahti Teppo Marttisen.

-Toukokuun peleistä jäi käteen paljon positiivisia asioita, mutta myös harmittavia pistemenetyksiä. Olimme jokaisessa toukokuun ottelussa kuskin paikalla ja pelimme pysyi melko hyvin kasassa suuren osan otteluista. Hyvät voitot FC Lahtea ja SJK:ta vastaan antoivat meille lisää itseluottamusta tekemiseemme ja todistimme, että pystymme olemaan jatkuvasti uhkana vastustajan maalin läheisyydessä. Ilves-ottelussa saimme melkein voiton vieraskentällä vajaalla pelaten, mutta valitettavasti he pääsivät tasoittamaan ottelun viimeisillä minuuteilla, kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa ollut Juha Hakola analysoi joukkueen esityksiä.

Hongalla oli vaikeuksia erityisesti sarjataulukon alemassa päässä olleita joukkueita vastaan.

-Kehityskohteemme tuleville kuukausille tulee olemaan ehdottomasti se, että miten pelaamme sarjataulukon heikompia joukkueita vastaan. Piste Vaasan Palloseuraa ja häviö Kokkolan Palloveikkoja vastaan ovat tietysti suuria pettymyksiä, ja meidän tulee löytää joukkueen sisällä lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan, Hakola sanoo.

Honka lähti maaottelutauolle Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Piste-ero sarjakärki Ilvekseen on kuitenkin vain kaksi pistettä.

– Veikkausliiga on todella tasainen tänä vuonna ja lähdemme hyvistä asetelmista kesää kohden. Veikkausliigaa on tällä hetkellä pelattu noin yksi kolmasosa, ja sijojen 1-6 erotus on vain kolme pistettä. Pitkässä juoksussa mestaruudesta tulevat taistelemaan joukkueet, jotka pystyvät parantamaan päivittäistä tekemistään ja pitämään suoritustason korkealla. Tässä korostuvat erityisesti joukkueiden toimintatavat, jotka antavat viitekehyksen kaikelle tekemiselle, Hakola kommentoi asetelmia.

Laitahyökkääjä on luottavainen Hongan mahdollisuuksiin taistella aivan kärkisijoista.

-Tehokkaimmat ja sitouttavimmat toimintatavat tuovat parhaat kyvykkyydet esille joukkueista ja luovat ne kilpailulliset edut, mitkä erottavat huippujoukkueet heikommista. Uskon, että meidän toimintatapamme, arvomme ja seurakulttuurimme ovat tärkeitä tukipylväitä matkalla menestykseemme ja näiden avulla voimme toteuttaa asettamamme päämäärämme, hän päättää.

Honka Akatemia

Honka Akatemialle toukokuu oli Miesten Kakkosessa haastava. Kuukausi alkoi kuitenkin kahdella hyvällä tuloksella. Ensin pisteet tasattiin KaaPon kanssa maalittoman tasapelin myötä. Raumalta Pallo-Iiroilta pisteet lähtivät Espooseen, kun maalit iskivät Ville Koski, sekä Pauli Katajamäki.

Kuukauden neljästä viimeisestä ottelusta käteen jäi kuitenkin nolla pistettä. Kaikki ottelut olivat tasaisia, mutta sarjapisteitä ei keltamustille tippunut. Ilves/2, Gnistan, FC Espoo ja SalPa ottivat vuorollaan Akatemialta täyden pistepotin.

Toukokuun jäljiltä Akatemia on Kakkosen B-lohkon kahdeksannella sijalla. Seitsemästä ottelusta on kasassa yhtä monta pistettä.

Honka U17

Hongan B-junioreiden matka BSM-sarjassa alkoi upealla nousulla. 70. minuutilla vielä 2-0 tappiolla TPS:lle olleet keltamustat nousivat viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana 2-3 voittoon.

Seuraavassa ottelussa keltamustat tasasivat pisteet KäPan kanssa luvuin 1-1. Sen jälkeen nähtiin kunnon maalijuhlaa, kun KuPS kaatui Tapiolassa 7-4.

Vierasreissu Rovaniemelle tuotti 2-4 tappion RoPS:n vieraana, mutta kuukausi päättyi positiivisesti JJK:n kaatuessa keltamustien käsittelyssä numeroin 2-0.

Toukokuun jälkeen Honka löytyy BSM-sarjasta neljänneltä sijalta. Eroa kärkijoukkue FC Interiin on viisi pistettä.

Kesäkuun ottelut

Edustusjoukkue

Edustusjoukkue matkustaa huomenna perjantaina Tallinnaan, jossa se kohtaa harjoitusottelussa Nõmme Kaljun.

Honka palaa maaottelutauolta kovimmalla mahdollisella ottelulla. Hallitseva Suomen mestari HJK isännöi keltamustia kauden ensimmäisessä Metroderbyssä Telia 5G Areenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30 alkaen. Kaikki Honka-mieliset kerääntyvät ottelussa pohjoispäätyyn, ja liput sinne voit ostaa tästä!

Kesäkuun ainoa kotiottelu pelataan tiistaina 25.6. kello 18.30, jolloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS. Kuukausi päättyy vierailulla Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraana.

Pe 7.6. klo 15.00 Kadrioru Staadion Nõmme Kalju-FC Honka
Ke 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areena HJK-FC Honka Liput Honka-päätyyn tästä!
Ti 25.6. klo 18.30. Tapiolan urheilupuisto N FC Honka-RoPS Liput tästä!
Su 30.6. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena IFK Mariehamn-FC Honka

Honka Akatemia

Akatemia pitää taukoa peleistä aina 16.6. saakka, jolloin KäPa isännöi keltamustia. Kotikentälle vieraaksi saapuu paikallisvastus EPS, ja kuukausi päätetään Kauniaisissa GrIFK:n vieraaana.

Su 16.6. klo 18.30 Oulunkylä TN KäPa-Honka Akatemia
To 20.6. klo 18.30 Tapiolan TN 1 Honka Akatemia-EPS
Pe 28.6. klo 18.30 Kauniaisten keskuskenttä GrIFK-Honka Akatemia

Honka U17

Hongan U17-joukkueella on kesäkuun aikana edessään kolme ottelua, kaksi vieraissa ja yksi kotikentällä Tapiolassa. Kuun kamppailut avataan sarjakärki FC Interin vieraana.

Su 9.6. klo 14.15 Impivaara N FC Inter-FC Honka
La 15.6. klo 15.00 Tapiolan TN 1 FC Honka-FF Jaro
Ti 25.6. klo 16.00 Telia 5G Areena HJK-FC Honka

Loukkaantumistilanne

Henri Aallon loukkaantuminen pitää puolustajan sivussa arviolta 1-2 viikkoa. Konsta Rasimuksen ennuste näyttää 2-3 viikkoa. Jonas Levänen on sivussa vielä pidemmän aikaa.

Kannattajien katsaus

-Toukokuu oli ennakkoon kutkuttava ja tottakai myös haastava. Honka kuitenkin näytti merkkejä siitä, että miksi meidät on ennustettu sarjakärkeen. Vaikka toukokuu oli kohtalaisen positiivinen, niin epätasaisuus hieman vaivasi jälleen, etenkin VPS:n kanssa nyhjätty tasapeli hieman harmitti. Erityisesti Seinäjoelta ryöstetyt pisteet jäivät positiivisena mieleen, pui kuluneen kuukauden antia Hongan SLO Saku Niinivaara.

-Kannattajakatsomoon ollaan aistittu alkukauden otteissa epätasaisuutta. Välillä pelataan niin dominoivasti, kuten esim. Lahtea vastaan kotona tai SJK:ta vastaan vieraissa, mutta sitten taas toisaalta välillä, etenkin ennakkoasetelmissa, heikompia jengejä vastaan otteet ailahtelevat aivan liikaa.

Niinivaaran mukaan kannattajatoiminta on hyvissä voimissa.

-Kannattajatoiminta elää ja voi hyvin. Uusia naamoja on tullut paljon mukaan ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään oikeaan suuntaan. Toivottavasti myös jatkossa uudet (ja miksei myös vanhatkin) honkamieliset löytävät tiensä kannattajakatsomoon.

Mieleen on jäänyt erityisesti vierasreissu OmaSP Stadionille.

-Seinäjoen matka oli huikea. Itse peli oli draamankaareltaan täydellinen, ja katsomossa oli hyvä meininki. Seinäjoelle on aina hauska reissata. OmaSp Stadionilla on puitteet sekä järjestelyt kunnossa, ja viime aikoina SJK on ollut myös kentällä kohtalaisen kohtelias isäntä meille.

Niinivaara avasi myös kannattajien suunnitelmia kesäkuulle, sekä hieman pidemmällä tulevaisuudessa siintävään Honkafest-tapahtumaan.

-Kesäkuussa isoja pelejä on luonnollisesti HJK vieraissa. Silloin pohjoispäätyyn kasataan jälleen ns. ”Keltamustapääty”, jonne kaikki honkalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita. Otetaan jälleen yhdessä Töölö haltuun! Lisäksi kesäkuun lopulla reissataan kesäiseen Maarianhaminaan. Hyttejä täytellään par’aikaa ja ”Saari” tulee olemaan tuolloin keltamusta. Muiden tapahtumien osalta on tulossa mm. 27.7. Honkafestiä, josta löytyy elävää musiikkia, pelaajatapaamisia ja totta kai myös HK05 Street Kitchen sekä sen huikea menu!

Early Bird-liput Honkafestiin ovat nyt myynnissä, ja voit ostaa ne tästä! Tapahtuma on K18.

Honcast

Kolmen Hongan kannattajan, Jollen, Atson ja Possun tälle kaudelle lanseeraama Honcast on Hongan kannattajien oma podcast, joka ruotii keltamustien toimintaa kentällä ja sen ulkopuolella. Ohjelmassa kuullaan myös pelaajahaastatteluita. Uusimman Honcast-jakson voit kuunnella tästä.

Honcast palkittiin VPS-ottelun alla Veikkausliigan Respect-palkinnolla. Palkitsemisen yhteydessä saadun Veikkauksen 500 euron rahapalkinnon Honcastin tiimi lahjoitti FC Askeleelle.

-On hienoa, että Honka-yhteisö on ottanut meidät lämpimästi vastaan! Respect-palkinto oli hyvä merkki siitä, että olemme aloittaneet hyvin ja meidän kaltaisille toimijoille on ollut tilausta. Parasta palkinnossa oli tietysti tukea FC Askeleen toimintaa. Meidän työ kuitenkin on vasta alussa. Honcast on hieno keino syventää ja kasvattaa seurayhteisöä, Honcast-tiimi kommentoi.

Miten toukokuu meni Honcast-tiimin silmin?

-Toukokuu näytti meidän silmiin todella hyvältä, mutta kesäkuun alun KPV-tappio madalsi mieltä kovasti. Tätä asiaa ruodittiin antaumuksella myös uusimmassa jaksossamme.

Tiimi lähettää lopuksi vielä terveisiä kaikille Honkamielisille.

– Me haluamme lähettää kaikille terveisiä, että kuunnelkaa Honcastia, käykää peleissä ja pyytäkää kaveritkin mukaan! Meitä kannattaa myös seurata somessa, sillä arvomme lippuja jokaiseen kotiotteluun kesäkuusta lähtien. Nähdään matseissa!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top