Etsi tältä sivustolta

Honka Akatemian kausi Kakkosessa jo pitkällä

Honka Akatemian kausi Kakkosen B-lohkossa on edennyt jo pitkälle. Tällä hetkellä lohkonsa viidentenä olevat keltamustat ovat pelanneet neljätoista ottelua. Lohko on hyvin tasainen ja eroa esimerkiksi kärkipaikkaa pitävään, yhden ottelun enemmän pelanneeseen Ilves-Kissoihin on vain viisi pistettä. Akatemian seuraava koitos on edessä torstaina Tampereella Tampere Unitedia vastaan.

Kauden alussa Akatemia pelasi paljon runsasmaalisia otteluita, joissa monessa nähtiin maaleja vielä aivan loppuhetkilläkin. Avausottelussaan Klubi 04:sta vastaan keltamustat nousivat lisäajalla tasoihin, kotiottelussa Ilves-Kissoja vastaan vieraat onnistuivat tekemään saman tempun. Viidestä Akatemian ensimmäisestä ottelusta neljä päättyi tasan ja niistä kolme vielä samoin 3-3 lukemin.

Meillä ei ollut toivottu startti sarjaan ja menetimme liikaa pisteitä peleistä, jotka meidän olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa. Pelimme on kuitenkin kehittynyt koko ajan, joka on johtanut myös parempiin tuloksiin, keskikenttäpelaaja Asla Peltola sanoo.

Meillä oli alkukaudesta vaikeuksia tuloksellisesti ja teimme ensimmäisissä peleissä huolimattomuusvirheitä joukkueena. Kun johdimme peliä, saatoimme passivoitua liian helposti ja vastustaja pääsi rokottamaan, Dario Naamo puolestaan toteaa.

Akatemia nappasi avausvoittonsa kuudennessa ottelussaan, kun SalPa kaatui kotikentällä Baba Harunan ja Aleksi Tannisen maaleilla 2-0. Sitä seurasi maaliton tasapeli EPS:n vieraana ja tappio HJS:lle. Sen jälkeen Akatemia nappasi peräti viisi peräkkäistä voittoa, kun Ilves/2, VJS, MuSa, KaaPo ja FC Jazz kaatuivat otteluiden yhteismaalieron ollessa 16-4. Viime kierroksella voittoputki katkesi niukkaan 0-1 tappioon Ilves-Kissoille.

Naamo pelasi vielä viime kaudella BSM-sarjaa ja tämän kauden ottelut ovat 17-vuotiaalle ensimmäiset miesten sarjoissa. Hän on ollut myös kolmesti Veikkausliigajoukkueen mukana ja teki Veikkausliigadebyyttinsä heinäkuun alussa IFK Mariehamnia vastaan. Kakkosessa Naamo on pelannut tähän mennessä kahdeksassa ottelussa 714 minuuttia, joissa on syntynyt myös yksi maali.

Yksi suurimpia eroja BSM-sarjan ja Kakkosen välillä on fyysisyys. Kun on tottunut pelaamaan junnusarjoissa ja hyppää aikuisten sarjaan mukaan, vastaan tulee pelaajia, jotka voivat olla paljon isompia ja vahvempia, hän sanoo.

Myös Peltola pelaa ensimmäisiä otteluitaan miesten sarjassa. Minuutteja on tullut kymmenessä ottelussa 490 ja maaleja tilillä on niin ikään yksi. Hänkin nostaa esiin fyysisyyden.

Pelaajat voivat olla isompia ja vahvempia, mutta jalkapallossa hienoa on se, että tapoja pärjätä on monia. Olen myös sitä mieltä, että laadukkaan akatemiapolun läpikäyneillä pelaajilla taitotaso ja vauhti riittää kyllä hyvin tälle tasolle. Kaksinkamppailupelaamisessa on suuri ero BSM-sarjaan, mutta siihenkin tottuu nopeasti. Oma kausi on sujunut ihan mukavasti. Onnistumisia on tietysti tullut, mutta olen vaativa itseäni kohtaan ja parantamisen varaa on vielä paljon. On kuitenkin ollut hienoa, että kovan työn tuloksena olen saanut vastuuta. Pelit kehittävät pelaajaa parhaiten, joten on tärkeää saada vastuuta ja päästä sitä kautta kehittymään.

Puolustaja Oliver Östergård teki debyyttinsä Honka Akatemian riveissä jo viime kaudella, mutta nousi tälle kaudella vakituisesti joukkueen mukaan. Tähän mennessä minuutteja on tullut viidessä ottelussa 227.

Teknisesti BSM-sarjan ja Kakkosen välillä ei ole niin suurta eroa. Kakkosessa on kokeneempia ja vahvempia pelaajia, jota osaavat käyttää fyysisiä ominaisuuksiaan hyvin. Tempo on Kakkosessa kovempi. Oma alkukausi on sujunut ihan ok. Pääsin alkukesästä myös debytoimaan maajoukkueessa Unkaria vastaan, mikä oli hieno kokemus, Östergård kommentoi.

Honka Akatemia on hyvin tärkeä osa Hongan pelaajapolkua. Nykyisin edustusjoukkueessa pelaavista esimerkiksi Ville Koski, Matias Rale, Niilo Saarikivi, Roope Paunio, Elias Äjälä, Otso Koskinen ja Pauli Katajamäki ovat pelanneet Akatemian riveissä ennen nousuaan Veikkausliigajoukkueen mukaan. Joukkueen peleissä voikin päästä näkemään tulevaisuuden Veikkausliigapelaajia. Honka Akatemia pelaa kotiottelunsa Tapiolan urheilupuiston TN1:llä ja seuraava kotipeli on vuorossa maanantaina 8.8. Kello 18.30 vastassa on naapurikaupungin GrIFK. Tervetuloa!

Back to top