Etsi tältä sivustolta

Honka päätti mestaruussarjan voitolla

Julkaistu

Honka ja Inter kohtasivat toisensa Veikkausliigan mestaruussarjan päätöskierroksella. Panoksena ottelussa oli sijat 5 ja 6, ja se myötä kotietu keskiviikkona alkavaan eurolopputurnaukseen. Honka nappasi pisteet luvuin 3-0 ja keskiviikkona joukkueet kohtaavat uudelleen Tapiolassa.

Avausjakso

Ottelu sai heti kymmenennellä peliminuutilla merkittävän käänteen, kun vieraiden Matias Ojala ajettiin kentältä punaisen kortin myötä.

Erityisesti ulosjaon jälkeen Honka otti peliä hallintaansa. Vartin kohdalla Lauri Laine ja Roman Eremenko rakentelivat hyvän paikan boksiin Florian Krebsille, mutta tämän laukaus karkasi yli maalin.

Maalihanat Honka avasi 24. minuutilla. Henri Aalto laittoi upean keskityspallon boksiin ja Roman Eremenko puski pelivälineen alakulmaan.

Puolen tunnin jälkeen Nasiru oli lähellä lisät Hongan johtoa, mutta pallo kolahti tolppaan.

Vierasjoukkue Inter kävi vielä lähellä tasoitusta avausjakson loppuhetkillä, mutta Luka Kuittisen laukaus kolahti ylärimaan. Näin tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Kun toista nelivitosta oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, sai Inter ottelun kenties parhaan paikkansa kulmapotkusta. Otto Lehtisalo pääsi puskemaan lähietisyydeltä ja vain Maksim Rudakovin huipputorjunta piti lukemat muuttumattomina. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Noah Nurmi, mutta hän laukoi ohi Honka-maalin.

Honka rakenteli 60-70. minuuteilla muutamankin huippupaikan, mutta lukemat säilyivät vielä muuttumattomina. 74. minuutilla kuitenkin nähtiin ottelun toinen osuma.

Tauolla kentälle tullut Vincent Ulundu pelasi oikealla laidalla hienosti yhteen Eremenkon kanssa. Eremenko palautti kantapääsyötöllä pallon vielä Ulundulle, joka jakoi sen Nasirulle boksin rajoille. Tällä kertaa edes tolppa ei enää Interiä pelastanut, vaan ghanalaisen laukaus vei Hongan 2-0 johtoon.

Honka rakensi vielä kolmannen osuman 84. minuutilla. Eremenko löysi oivaltavalla läpisyötöllä läpiajoon karanneen Edmund Arko-Mensahin ja varman viimeistelyn myötä lukemiksi taululle muuttui Honka 3-0 Inter. Näihin lukemiin ottelu myös päätettiin.

Honka ja Inter kohtaavat uudelleen heti keskiviikkona Tapiolan urheilupuistossa, kun pelataan eurolopputurnauksen avauskierros. Ottelun voittaja kohtaa voittajan ottelusta SJK vs AC Oulu.

Monella tapaa tärkeä voitto. Tarvitsimme onnistunutta peliä ja myönteistä tulosta. Ottelu ei ollut kliinisin, mutta hyökkäsimme useita kertoja hienosti, loimme kiitettävästi uhkaa ja rikkonaisesta sekä Veikkausliigaan poikkeavankin kuumatunteisesta toisesta jaksosta huolimatta säilytimme keskittymisemme ja pidimme maalimme puhtaana, kapteeni Henri Aalto totesi ottelun jälkeen.

Aalto päättää peliuransa tämän kauden jälkeen. Vaikka kausi ei vielä ole ohi, muistettiin Aalto hienosta urasta ottelussa.

Olin kutsunut lukuisia läheisiäni katsomoon, joten halusin onnistua heidän edessään. Muutoin oloni oli suhteellisen neutraali, sillä pelit jatkuvat vielä, eikä haikeus tai vastaava vain vielä saanut tilaa sisälläni, vaikka mitään tunteita en sinänsä kieltänytkään. Olen onnellinen ja helpottunut onnistuneesta esityksestä ja tapahtumasta, ja mahdollisuudesta jättää pelaajana kunnolliset jäähyväiset kotiyleisölle ja läheisilleni. Tämä ilta tulee säilymään mielessäni, mutta ajatukset on silti helppo jo kanavoida keskiviikkoon. Sinänsä kiehtova lähteä pelaamaan ensi viikkoa ura katkolla!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Florian Baak
#5 Henri Aalto (C) (81′ Elias Äijälä)
#9 Johannes Wurtz (64′ Jonathan Muzinga)
#11 Florian Krebs (64′ Mateo Ortíz)
#13 Roman Eremenko
#15 Edmund Arko-Mensah
#17 Lauri Laine (46′ Vincent Ulundu)
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernández (59′ Juhani Ojala)
#24 Nasiru

Vaihdossa: #71 Eero Vuorjoki (MV), #88 Otso Koskinen

Back to top