Etsi tältä sivustolta

Hongan Liigacup päättyi tappioon

Julkaistu

Honka päätti Liigacupin lohkovaiheen omalta osaltaan vierasderbyllä HJK:ta vastaan. Kotijoukkue oli kuitenkin parempi ja pisteet jäivät Töölöön 4-0 lukemin. Lopputulos varmisti sen, että Hongan pelit Liigacupissa päättyvät lohkovaiheeseen.

Avausjakso

Ottelun alku mentiin suht tasaisissa merkeissä. Pallonhallinta oli enemmän kotijoukkue HJK:lla, mutta myös Honka sai rakenneltua muutamia hyviä aihioita ja puolittaisia tilanteita.

HJK avasi maalinteon 17. peliminuutilla. Kevin Kouassivi-Benissan keskitti pallon matalana boksiin, josta Kai Meriluoto pääsi laukomaan sen Hongan verkkoon.

Honka oli kuitata tilanteen pari minuuttia myöhemmin. Florian Krebs löysi vasemmalta laidalta Edmund Arko-Mensahin, joka pelasi takaviistoon boksin reunalle Jerry Voutilaiselle. Pallo kuitenkin karkasi Voutilaisen jalasta juuri ratkaisevan kauaksi ja HJK sai purettua tilanteen.

HJK teki ottelun toisen maalin 32. minuutin kohdalla. Tuomas Ollilan keskitys löysi takatolpalta Bojan Radulovicin, joka puski kotijoukkueen kahden maalin etumatkalle.

Honka sai vielä avausnelivitosen lopussa vapaapotkun hyvästä paikasta. Arko-Mensahin laukaus kimposi muurin kautta kulmapotkuksi, mutta siitä Honka ei saanut luotua vaarallista tilannetta. Tauolle mennessä tulostaululla olivat lukemat HJK 2-0 Honka.

Toinen jakso

Kun toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti, lähetti Dario Naamo hyvällä pitkällä syötöllä Voutilaisen juoksuun. Keskikenttäpelaaja oli jo boksissa, mutta peliväline karkasi hieman ja HJK-vahti Dejan Iliev koppasi sen hyppysiinsä.

HJK osui kolmannen kerran 62. minuutilla. Honka ei saanut purettua palloa kunnolla kauemmas maalistaan ja flipperin jälkeen Tuomas Ollila pääsi laukomaan pelivälineen alakulmaan.

HJK onnistui maalinteossa vielä kertaalleen 76. minuutilla, kun se pääsi katkaisemaan Hongan pelinrakentelun ja Liam Möller laukoi pallon verkkoon. Ottelu päätettiin lukemin HJK 4-0 Honka.

Tulos on tänään se totuus. Emme olleet valmiita taistelemaan tänään. Emme onnistuneet valmistautumisessa, se menee minun piikkiini. Aina voidaan toki puhua, että olosuhteet olivat haastavat, satoi lunta ja sitä ja tätä, mutta kyllä meidän pitää jatkossa pystyä taistelemaan paremmalla ilmeellä ja tuottaa laadukkaampaa toimintaa. Tuotamme tällä hetkellä liian vähän maalipaikkoja, se pitää saada paremmaksi, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ysikymppisen jälkeen.

Honka keräsi viidestä Liigacupin ottelustaan yhden voiton, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Niiden myötä pistesarakkeesta löytyy luku viisi. Lohkon kahden parhaan joukkoon ja välieriin se ei riitä.

Hallipelejä vedimme neljä ennen tätä ottelua, ne on toki aina vähän oma juttunsa ja erilaisia pelejä. Tänään oli oikeastaan ensimmäinen sellainen olosuhde, mitä Veikkausliigassakin tulee olemaan, vaikka lumisade sitä jonkin verran sotkikin. Peleissä on ollut välillä hyviä hetkiä ja parempaan suuntaan olemme menneet. Tänään otettiin tosin askel taaksepäin. Paljon töitä on edessä, mutta olen luottavaisin mielin siitä, että saamme tämän käännettyä ja olemme parempia seuraavassa pelissä.

Nyt edessä on pieni tauko. Olemme painaneet seitsemän viikkoa kovaa töitä, sekin varmaan vähän näkyy pelaamisessa. Sen jälkeen yritetään löytää vähän lisää jalkoja treenikentältä. Jokainen peli on tietenkin nyt tärkeä. Meidän täytyy löytää keinot voittaa otteluita ja pelata paremmin, Vasara summasi.

Honka matkaa maaliskuun alussa Espanjaan harjoitusleirille, jossa se kohtaa norjalaiskolmikko Bryne FK:n 5.3., Kristiansund BK:n 10.3. ja Grorud IL:n 14.3. Leirin jälkeen ennen Veikkausliigakauden alkua on ohjemassa myös harjoitusottelu Tukholman Tele2-Areenalla Hammarby IF:aa vastaan 25.3.! Veikkausliigakausi alkaa Hongan osalta 5.4. klo 18.00 HJK:ta vastaan Bolt Arenalla.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen (65′ Niilo Saarikivi)
#8 Kevin Jansen (65′ Nasiru Banahene)
#11 Florian Krebs (84′ Antti Tella)
#15 Edmund Arko-Mensah (46′ Lucas Kaufmann)
#18 Agon Sadiku (65′ Jonathan Muzinga)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández (65′ Florian Baak)
#26 Dario Naamo
#47 Elias Äijälä
#53 Lauri Laine (46′ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #25 Mathias Ahlblad (MV), #42 Karo Räsänen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top