Etsi tältä sivustolta

Honka päättää kautensa sunnuntaina

Julkaistu

Honka päättää upean Veikkausliigakautensa 2022 sunnuntaina 16.10. klo 17.00 kotiyleisön edessä Tapiolan urheilupuistossa, kun se kohtaa Hakan! Keltamustat saavat ottelun jälkeen kaulaansa pronssimitalit ja lisäksi jätetään jäähyväiset hienot Honka-urat tehneille Duarte Tammilehdolle, Konsta Rasimukselle ja Jonas Leväselle! Tätä ottelua ei siis kannata jättää väliin! Lippukaupoille tästä!

Honka varmisti viime kierroksella lopullisesti kolmannen sijan, pronssimitalit ja paikan europeleihin ensi kaudeksi. Hongan selvästi paremman maalieron turvin sijoitus oli käytännössä varma jo ennen SJK-ottelua, mutta siitä tullut tasapelipiste repäisi eron neljäntenä olevaan Hakaan neljään.

Sunnuntaina vieraaksi saapuu juurikin Hongan tapaan hienon kauden pelannut Haka. Hongasta poiketen valkeakoskelaisten kausi ei vielä sunnuntaina tule päätökseensä, vaan se pelaa vielä europaikasta eurofinaaleissa. Niihin Hakan vastus selviää eurolopputurnauksen aiempien pelien myötä, jossa kohtaavat sijoille 5-8 sijoittuneet joukkueet. Nämä ovat SJK, FC Inter, AC Oulu ja joko VPS tai IFK Mariehamn.

Hakan kovin syömähammas, Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Lee Erwin on ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi, mutta joukkueesta löytyy vaarallisuutta myös muualta. Stavros Zarokostas on maalannut seitsemästi, ja Logan Rogersonilta löytyy neljän tehdyn maalin lisäksi kahdeksan maalisyöttöä.

Honka on kerännyt tähän mennessä pelaamastaan kahdestakymmenestäkuudesta ottelusta neljäkymmentäkahdeksan pistettä. Voittoa on juhlittu neljätoista kertaa, kuudesti on päädytty pistejakoon ja kuusi kertaa keltamustat ovat joutuneet toteamaan vastustajan paremmakseen. Honka on tehnyt koko sarjassa eniten maaleja, viisikymmentäkaksi, ja maalierokin on sarjan paras, +26. Voidaan siis sanoa, että läpi kauden viihdyttävää jalkapalloa kotiyleisölle tarjonnut ja siltä upean tuen saanut Honka päättää kautensa ansaittuihin mitalijuhliin.

Haluamme päättää tietysti kauden kunnialla ja ottaa voiton kauden viimeisestä ottelusta. Meidän tapoihimme joukkueena ja seurana kuuluu olla ammattimaisia loppuun saakka ja jokaisessa tapahtumassa, jossa Honka-logo on rinnassa. Haluamme ehdottomasti kiittää kotiyleisöä, kaikkia paikalle tulevia ja koko yhteisöä sillä, että hoidamme ottelun kunnialla ja otamme kolme pistettä. On tietysti myös hienoa, että saamme lopettaa kotiotteluun ja juhlia yhdessä myös Hongasta poistuvia pelaajia, Tammilehto sanoo.

Kolme pitkän ja hienon Honka-uran tehnyttä pelaajaa pelaa siis sunnuntaina viimeisen ottelunsa Honka-paidassa. Hongan oma kasvatti Jonas Levänen pelasi edustusjoukkueessa seitsemällä kaudella 123 ottelua. Konsta Rasimus vietti Hongassa yhdeksän kautta ja 194 ottelua, sekä viime kaudet joukkueen kapteeninakin toiminut Duarte Tammilehto kahdeksan kautta ja 166 ottelua.

Viimeiseen otteluun valmistautuminen tuntuu tietenkin haikealta, mutta heti perään tulee valtava ylpeys siitä, että olen saanut kantaa Hongan paitaa, pelata Hongan kannattajien edessä, olla esikuva Hongan junioreille, toimia kapteenina Hongassa monta vuotta ja olla hyvässä valmennuksessa hyvien pelaajien kanssa. Valtava ylpeys siitä, että olen saanut olla siinä roolissa näinkin monta vuotta. Lisäksi tietysti se, että Honka on menestynyt kaikkien näiden vuosien aikana, se on ollut minulle äärimmäisen tärkeää ja olen siitä hyvin ylpeä, Tammilehto toteaa.

Haluan kiittää kaikkia pelaajia ja taustoja, joiden kanssa on ollut kunnia työskennellä yhdessä näiden vuosien aikana ja lisäksi vastustajia, joita vastaan olen pelannut. Kiitos kaikille vapaaehtoistyöntekijöille, kaikille, jotka ovat toimineet suomifutiksen parissa ja joiden kanssa tieni tässä matkan varrella on kohdannut. Kiitos todella paljon kaikille futisihmisille. Lopuksi haluaisin vielä kiittää omaa perhettäni, Ainoa, lapsia, vanhempiani ja isovanhempiani. Etenkin omat vanhempani ovat eläneet mukana koko uran ajan. Erityismaininta isälle, joka on kuskannut minua nuorempana pitkin poikin peleihin ja vieläkin tullut katsomaan pelejä olen pelannut sitten missä tahansa, hän jatkaa.

Honka vs Haka siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 16.10. klo 17.00! Tule vielä kerran tällä kaudella nauttimaan yhdessä Tapiolan urheilupuistoon, kiittämään joukkuetta kaudesta ja erityisesti kolmikkoa Tammilehto, Rasimus, Levänen hienoista Honka-uristaan! Liput tästä!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top