Etsi tältä sivustolta

Diogo Pinto on aloittanut Hongan U17-joukkueen päävalmentajana

Viime kaudella kolmanneksi BSM-sarjassa sijoittuneen Hongan U17-joukkueen uutena päävalmentajana on aloittanut Diogo Pinto. Viimeksi portugalilainen Pinto on valmentanut Liettuassa, jossa hän toimi pääsarjajoukkue FK Riteriain apuvalmentajana sekä seuran kakkosjoukkueen päävalmentajana. Sitä ennen hän valmensi noin kahden vuoden ajan Suomessa, toimien mm. KäPassa U15-joukkueen päävalmentajana ja Kakkosessa OTP:n päävalmentajana. Kaudella 2020 Pinto valmensi TP-47:ssa, kun joukkue voitti T18- Ykkösen. Ennen saapumistaan Suomeen vuonna 2019 hän toimi kotimaassaan monissa eri tehtävissä.

– Halusin palata Suomeen ja etsin paikkaa sellaisesta seurasta, joka olisi askel eteenpäin urallani ja haastaisi minua jatkuvasti valmentajana. Sanoisin, että olen hyvin vaativa valmentaja, vaadin päivittäin joukkueeltani paljon, Pinto taustoittaa.

Hän on tyytyväinen alkaneen kauden joukkueeseen.

Joukkue on täynnä lahjakkaita pelaajia, jotka voivat tulevaisuudessa edustaa Honkaa korkeimmalla tasolla ja pelata Suomen maajoukkueessa. Sen ajan mitä olen saanut heihin tutustua, he ovat myös osoittaneet olevansa hyvällä asenteella matkassa.

 Prosessissa U17-joukkueen päävalmentajan valitsemiseksi meni pitkään. Tässä vaiheessa pitää ehdottomasti muun staffin lisäksi kiittää erityisesti Jussi ”Jude” Vasaraa, joka on tehnyt valtavan työn tämän joukkueen eteen. Diogo on ollut vasta lyhyen ajan joukkueen päävalmentajana ja on jo nyt osoittanut olevansa ammattitaitoinen ja intohimoinen valmentaja. Koen että Diogon valinta tämän joukkueen päävalmentajaksi oli todella hyvä päätös joukkueen pelaajille, urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen toteaa.

Honka on pelannut kolme ottelua BSM-karsintaa. Se kärsi niukat viime hetken tappiot TPS:lle ja FC Lahdelle ja voitti kolmannessa ottelussaan VJS:n 2-1. Karsinta jatkuu lauantaina 26.2. FC Interiä vastaan.

Kauden alku on ollut meille haastava. Olemme yrittäneet löytää oikeaa tasapainoa joukkueena. Meillä on ollut poissaoloja monista syistä ja kolme punaista korttia kahdessa pelissä ovat sekä haastaneet joukkuetta pelien aikana, että rajoittaneet vaihtoehtojamme seuraavissa otteluissa, kun yritimme löytää jatkuvuutta. Juuri haastavissa tilanteissa kuitenkin näemme, mistä pelaajamme on tehty. Heidän sitoutumisensa, joukkuehenkensä ja sitkeytensä ovat näkyneet ja he pystyivät kääntämään kauden vaikean alun ottamalla voiton viimeisessä ottelussamme. Olemme vielä kaukana siitä mitä haluamme, mitä tämä seura ansaitsee ja mitä pelaajien taso tekee meille mahdolliseksi. Olen kuitenkin varma, että näemme kehitystä viikko toisensa jälkeen, Pinto summaa.

Tervetuloa Honkaan Diogo!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top