Etsi tältä sivustolta

Maksim Rudakov Hongan maalille

Julkaistu

Hongan maalivahtiosasto vahvistuu kovalla nimellä, kun 25-vuotias Maksim Rudakov saapuu keltamustiin. Pietarilaisen suurseuran Zenitin kasvatti on Veikkausliigan seuraajille tuttu nimi kausilta 2018 ja 2019, jolloin hän torjui lainasopimuksella HJK:n maalilla. Talvella 2020 Rudakov siirtyi FK Rostoviin, jossa hän teki debyyttinsä Venäjän pääsarjassa toukokuussa 2020. Rudakov on vartioinut Venäjän maalia eri nuorisomaajoukkueissa yhteensä yhdessätoista ottelussa.

Veikkausliiga on minulle tuttu sarja ja tunnen hyvin myös Hongan pelityylin. Ottelut Honkaa vastaan ovat aina olleet vaikeita ja nytkin kasassa on erittäin hyvä joukkue. Asetan itselleni aina korkeat tavoitteet. Haluan pelata korkealla tasolla ja auttaa joukkuetta menestymään ja sijoittumaan korkealle sarjassa, Rudakov kommentoi siirtoaan.

– Mahtavaa että saatiin Rudakov meille mukaan ryhmään! Maksim on todistanut tasonsa Veikkausliigassa ja omaa suurta potentiaalia päästä vielä pidemmällekin, mikä on varmasti molempien osapuolien tahtotila. Kävimme monia keskusteluja visioistamme, tavoistamme pelata ja harjoitella jalkapalloa, mitkä vakuuttivat myös Maksimin, sanoo Hongan maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen.

Rudakov täydentää Hongan maalivahtikolmikon, johon kuuluvat myös oma kasvatti Roope Paunio sekä Matias Ahlblad.

– Meillä on mielenkiintoinen ja nuori maalivahtikolmikko kasassa. Kaikilla on tavoitteet ja potentiaali pelata ulkomailla, joten kilpailu tulee olemaan kovaa, minkä toivon vievän kaikkia eteenpäin. Roope debytoi jo viime kaudella ja kehittyi paljon kauden aikana. Hän on käynyt koko Hongan junioriputken läpi, joten hänen pelistään näkee paljon asioita mitä toivomme edustusjoukkueen maalivahdilta. Mathiaksen ja Maksimin pelityyli on lähellä myös tätä, joten talven aikana saamme varmasti lentävän lähdön kauteen, Reponen toteaa.

– Joka kerta kun pelaaja on itse aktiivinen siinä, että haluaisi tulla Honkaan se on erittäin hyvä asia ja merkki siitä, että motivaatio on kohdallaan. Max on kokenut, mutta vielä kehittymään pystyvä ja jo tasonsa osoittanut maalivahti. Meillä on ensi kaudella käytössä mahtava maalivahtikolmikko ja hassua murretta puhuva maalivahtivalmentaja. Voisiko näin joulupäivänä enempää sille sektorille toivoa?, iloitsee puolestaan joululomalta tavoitettu manageri Hexi Arteva.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top