Etsi tältä sivustolta

Suomen Cupin lohkovaihe päätökseen sunnuntaina

Julkaistu

FC Honka pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen kolmannen ja viimeisen ottelunsa sunnuntaina 21.2. Kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla alkavassa ottelussa vastassa on IFK Mariehamn.

Avausottelussaan FC Interille tappion kärsinyt, mutta viime viikolla Rui Modeston maalilla 1-0 voiton Hakasta ottanut Honka on otteluun lähtiessä lohkon kolmannella sijalla tasapisteissä Hakan kanssa. Jatkopeleihin jatkavat lohkon kaksi ensimmäistä, joten sunnuntain ottelu on erittäin tärkeä. Koska Haka on pelannut jo kaikki kolme otteluaan, riittää Hongalle jatkopaikkaan voitto tai tasapeli Maarianhaminasta.

–  Kahdessa ensimmäisessä Cupin ottelussa meillä on ollut hetkiä, jolloin olemme pelanneet erittäinkin hyvin yhdessä ja saaneet luotua maalipaikkoja eri keinoin. Meidän pitää kuitenkin olla vielä paljon tasaisempia otteissamme. Tässä kohtaa kautta on tärkeää aina rakentaa edellisen esityksen pohjalta, kommentoi molemmissa otteluissa Hongan maalia vartioinut Tim Murray.

Viime Veikkausliigakauden päätteeksi yhdeksänneksi sijoittuneen IFK Mariehamnin riveissä on nähty melko paljonkin liikehdintää talvella. Poissa ovat mm. Seinäjoelle suunnannut Gustaf Backaliden, länsinaapurin Djurgårdeniin siirtynyt Albion Ademi, sekä liigauransa päättänyt Akseli Pelvas.

Vahvistuksiakin on toki saarelle saapunut. Tunnetuimpia nimiä ovat esimerkiksi Ilveksestä saapuneet Eero Tamminen ja Emile Paul Tendeng, sekä FC Lahdessa viime kauden pelannut hyökkääjä Vahid Hambo.

Ahvenanmaalaiset avasivat urakkansa Suomen Cupissa 0-3 tappiolla Hakaa vastaan. Toinen ottelu oli numeroiden valossa hieman tasaisempi, mutta FC Inter nappasi siitä pisteet loppuluvuin 2-0.

Vaikka IFK Mariehamn on hävinnyt molemmat Cup-ottelunsa, Murray tietää, ettei Honka voi aliarvioida sunnuntain vastustajaa.

–  Heitä vastaan on aina odotettavissa vaikea ottelu. IFK on kovaa töitä tekevä joukkue, joka on vahva erityisesti suunnanmuutoksissa. Meidän täytyy pitää heidän poissa paikoilta rangaistusalueen lähistöllä, löytää tiloja heidän puolustuksensa takaa ja toimittaa paikoista pallo maaliin, hän sanoo.

IFK Mariehamn-FC Honka ottelua pääsee seuraamaan suorana Ruutu+:n kautta!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top