Etsi tältä sivustolta

Honka hakee lauantaina avausvoittoa Hakaa vastaan

Julkaistu

Honka pelaa ylihuomenna lauantaina Suomen Cupin 2021 toisen ottelunsa, kun se kohtaa Hakan Eerikkilässä.

Honka kärsi Cupin avausottelussaan 0-2 tappion FC Interille. Ottelu oli tasainen, mutta turkulaiset käyttivät paikkansa ja iskivät ottelun ainoat osumat.

Täyden ysikymppisen Interiä vastaan pelannut Konsta Rasimus tietää, millä osa-alueilla peliä tulee erityisesti kehittää.

– Kuten tuloksestakin jo näkee, cup-avaus ei ollut ihan toivotunlainen. Parannettavaa jäi etenkin sijoittumisessa ja liikkeessä, jotta voittaisimme enemmän irtopalloja ja saisimme sitä kautta ottelun hallinnan, hän sanoo.

Tappiosta huolimatta Inter-ottelusta löytyi myös positiivista. Koko ottelun pelanneet Otso Koskinen ja Matias Rale tekivät edustusjoukkuedebyyttinsä kilpailullisissa otteluissa, ja viime kaudella debyyttinsä edustuksessa tehnyt Niilo Saarikivi kellotti yli puoli tuntia peliaikaa.

Teemu Tainion luotsaama Haka kiinnitti talvella maalinsuulle suuren määrän Veikkausliigakokemusta, kun peräti 251 pääsarjaottelua pelannut Mika Hilander saapui Ilveksestä. Lisäksi Gnistanin maalia viime kaudella Ykkösessä vartioinut, nuori Aatu Hakala siirtyi Valkeakoskelle. Puolustusta vahvistaa aiemmin 2015-16 seuraa edustanut, viime kaudella HIFK:ssa pelannut Eero-Matti Auvinen.

Lähtöpuolella suurimpina niminä voidaan pitää keskikentän pitkäaikaista vakiomiestä Anton Popovitchia, sekä Yhdysvaltoihin siirtynyttä Eero Markkasta.

Haka näytti tasonsa Cupin avausottelussaan, sillä se kaatoi IFK Mariehamnin Antto Hilskan, Mohamed Husseinin ja Maximus Tainion osumilla peräti 3-0. Rasimus tietääkin, että Honka joutuu koville lauantaina.

– Haka otti selvän voiton avauskierroksella, joten vaikea vastus on odotettavissa. Viime kaudella Haka oli keskinäisissä otteluissa aavistuksen parempi. Senkin valossa on tulossa tiukka ottelu ja meidän pitää onnistua hyvin, jotta saamme voiton kotiin.

Honka ja Haka kohtasivat viime kauden Veikkausliigassa kahdesti, eivätkä keltamustat onnistuneet valkeakoskelaisia kaatamaan. Vieraissa päädyttiin 1-1 pistejakoon, ja Tapiolasta Haka haki pisteet lukemin 1-2.

FC Honka-FC Haka käynnistyy Eerikkilässä kello 15.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:sta!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top