Etsi tältä sivustolta

Honka vahvistuu kahdella uudella pelaajalla

Julkaistu

Honka vahvistuu kahdella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyvät kolumbialainen hyökkääjä Juan Alegria sekä portugalilainen laitapelaaja Rui Modesto.

Alegria (18), on viettänyt uransa tähän saakka kotimaassaan Kolumbiassa. Honka on siis hyökkääjälle ensimmäinen seura Euroopassa. Ibaguén kaupungissa syntynyt Alegria siirtyi 15-vuotiaana paikallisen suurseuran Deportes Toliman riveihin.

Alegria on tehnyt kovia tehoja Kolumbian poikamaajoukkueissa. Vuonna 2017 pelatuissa alle 15-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa hän voitti maalikuninkuudeniskemällä viiteen otteluun kymmenen maalia. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta kasassa on seitsemän ottelua ja viisi maalia.

Hän liittyy keltamustiin hyvillä mielin.

– Olen kiitollinen kaikille, jotka auttoivat minua tässä siirrossa. Kiitokset myös Hongalle, joka uskoo minuun. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta, Honka on loistava joukkue, jossa on hyviä ihmisiä, hän sanoo.

Aivan täysin tuntematonta suomalainen jalkapallo ei Alegrialle ole, sillä hän on nähnyt jo muutamia otteluita.

– Olen katsonut Veikkausliigaa televisiosta ja erityisesti Hongan otteluita. Olen myös opiskellut Hongan pelitapaa, jotta olisin mahdollisimman nopeasti valmis pelaamaan.

– Ennen kaikkea olen maalintekijä, mutta tuon kentälle myös johtajuutta, peliälyä, voimaa ja nopeutta. Minulla on todella kovat tavoitteet. Pidän isoista haasteista ja niiden vuoksi olen valmis tekemään paljon töitä. Siksi päätin tulla Eurooppaan, tämä on ensimmäinen iso haaste matkalla kohti tavoitteitani. Tällä kaudella tavoite on lähteä voittamaan jokaista ottelua, haluan auttaa joukkuetta kentällä. Kaikki joukkueet haluavat voittaa mestaruuden ja meillä on Hongan kanssa siihen mahdollisuus, kertoo Alegria.

– Juan tulee meille suoraan Kolumbiasta ja hänen osaltaan odotusarvo on eniten ensi kaudessa. Vahva ja fiksu kaveri, jolla on todella kovat tehot Kolumbian poikamaajoukkueista. Olimme siirtoikkunassa hänen osaltaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Saimme koko suuren kokonaisuuden neuvoteltua valmiiksi ikkunan viimeisen päivän iltana. Annetaan Juanin asettua rauhassa ja tehdään töitä sen eteen, että kehitys jatkuu odotetun laisena. Juan on tälläkin hetkellä todella monen eurooppalaisen seuran listoilla tarkkailussa ja se osaltaan kertoo pojan potentiaalista, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Portugalilainen Rui Modesto (20) saapuu Honkaan kotimaastaan. Vuonna 1999 syntynyt pelaaja on viimeisimpänä edustanut Vitoria FC:tä, jossa hän on pelannut alle 23-vuotiaiden sarjassa. Kaudella 2019 tilille kertyi 23 ottelua.

– Olen hyvin onnellinen siirrosta Honkaan. Honka on yksi Suomen parhaimmista seuroista. Teen kovasti töitä sen eteen, että saavutamme yhdessä joukkueena tavoitteemme. Haluan kiittää Honkaa siitä, että seura luotti kykyihini ja näyttää kentällä mihin pystyn, Modesto kommentoi.

– Rui on mielenkiintoinen nuori pelaaja, joka on ollut meillä seurannassa jo hyvän tovin. Hän pystyy luontevasti pelaamaan laidan rooleja molemmin puolin. Ihan viime viikkoihin saakka siirto on ollut haastava hänen seuransa kovien taloudellisten vaatimusten takia, jotka johtuivat varmasti ainakin osalta Sporting Lissabonin osoitettua alustavaa kiinnostusta Ruin suuntaan. Vitoria FC:n mentyä nyt ennemmän tai vähemmän nurin, saimme neuvoteltua meille erinomaiset, jopa loistavat ehdot, Arteva päättää.

Molempien kansainväliset siirrot ovat selvät ja pelaajat ovat pelikelpoisia sunnuntain Metroderbyssä.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top