Etsi tältä sivustolta

Ex-honkalaiset: Tapio Heikkilä & Rasmus Schuller

Entiset Honka-pelaajat Tapio Heikkilä ja Rasmus Schuller harjoittelivat kesäkuun alussa Tapiolan Urheilupuistossa. Jalkapallon Euroopanmestaruuskilpailujen takia Ruotsissa ja Norjassa pelaavilla Heikkilällä ja Schullerilla oli omat sarjansa tauolla, joten miehet ehtivät viettää hetken aikaa Suomessa. 

– Ollut todella hienoa pelata Norjassa. Se on minulle aivan uusi pelillinen haaste, jonka olen halunnut pitkään toteuttaa, Heikkilä, 25,  kertoi alustaan Norjan pääsarjassa IK Startin riveissä.

IK Startilla ei ole kausi mennyt toistaiseksi aivan putkeen. Joukkue on Norjan pääsarjassa viimeisenä.

– Joukkueen tulokset ovat olleet heikkoja. Olemme sarjassa viimeisenä, mutta kun pääsemme voittoihin kiinni niin uskon, että hyvä tulee.

Henkilökohtaisesti Heikkilällä on mennyt hyvin. Mies on pelannut kaikki ottelut IK Startin paidassa, ja on joukkueen maalintekotilaston toisella sijalla kahdella maalillaan. Se on varsin hyvä saavutus topparille.

– Norjan liiga on mielestäni Veikkausliigaa suoraviivaisempi sarja, ja se tekee temmosta vähän korkeamman. Enemmän mennään päästä päähän. Norjassa seurat ovat myös aavistuksetn suurempia, ja seuroilla on Suomen seuroja isommat resurssit.

Heikkilän mukaan Norjassa pelaaminen on kehittänyt miehen puolustuspelaamista. Suomessa mies pelasi Hongassa ja HJK:ssa, joissa molemmissa joukkueissa pyrittiin pallonhallintapeliin. Norjassa tilanne on ollut toinen, ja Startin toppari on joutunut painimaan paljon puolustuspään kaksinkamppailutilanteissa.

– Meillä on jäljellä vielä 10 kamppailua, jotka kaikki ovat meille finaaliotteluita, Heikkilä totesi haastattelun loppuun.

Schullerilla rikkonainen alkukesä

Rasmus Schuller pelaa tällä hetkellä Ruotsin pääsarjassa BK Häckenin riveissä, jonne mies siirtyi kesken viime kauden.

– Itselläni oli rikkonainen kevät. Ehdin pelata kolme Ruotsin Cupin peliä ja kaksi pääsarjaottelua ennen loukkaantumistani, Schuller sanoi, ja totesi, että joukkueen alkukausi meni hyvin.

– Joukkueen kanssa voitimme Ruotsin Cupin, ja se oli hyvä saavutus tietysti. Liigassa alku sujui huonosti, mutta ennen taukoa paransimme ja olemme nyt keskikastissa sijalla seitsemän. Sarja on kuitenkin tiukka ja tasainen.

Häckenillän sujunut EM-kisatauon jälkeen pelit vaihtelevasti. Eurooppa-Liigassa joukkue putosi irlantilaiselle Cork Citylle, mutta sarjassa Häcken on onnistunut voittamaan kolmesti sekä pelaamaan kaksi tasapeliä tauon jälkeen. Viimeiset kaksi ottelua se on kuitenkin hävinnyt.

– Loukkaantuminen tosiaan vaivasi ennen taukoa, mutta kun sarja jatkuu heinäkuussa, olen jälleen pelikunnossa ja toivon pystyväni raivaamaan jälleen tieni avaukseen, Schuller sanoi tauon aikana, ja mies onkin kuulunut Häckenin avausmiehistöön kaikissa tauon jälkeisissä yhdeksässä ottelussa.

Video kuvattu miesten ollessa harjoittelemassa Suomessa EM-kisatauon aikana.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top