Etsi tältä sivustolta

Honka jatkaa europaikan metsästystä

Julkaistu

Honka ja Inter kohtasivat hyisessä Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkoillan kamppailussa. Panokset olivat selvät. Voittaja jatkaa europelipaikan tavoittelua ja häviäjän kausi päättyy. Tapiolassa nähtiin kova ja tunteikas vääntö, joka ratkesi keltamustien juhliin rankkareiden jälkeen.

Avausjakso

Molemmat joukkueet saivat rakenneltua kohtalaisesti hyökkäyksiä, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Maksim Rudakov venytti Honka-maalilla Tommi Jyryn puskun tielle.

Honka oli avausjakson aikana lähimpänä maalintekoa lisäajalla. Dario Naamon keskitys otti kimmokkeen Inter-puolustuksesta, mutta Eetu Huuhtanen selvitti tilanteen maalillaan. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hieman yli tunti oli pelattu, kun Inter rakensi laukaisupaikan Petteri Forselille, mutta Rudakov torjui kulmapotkuksi. Hieman alle kymmenen minuuttia myöhemmin kentän toisessa päässä Kevin Jansen hassutti pari Inter-pelaajaa ja siirsi sivuun Mateo Ortízille, mutta Huuhtanen koppasi laukauksen syliinsä.

Vartti ennen ysikymppisen täyttymistä tarjoiltiin huippuosaamista molemmista leireistä. Johannes Wurtzin vapaapotku löysi Matias Ralen pään, jonka taidokas pusku suuntautui kohti yläkulmaa. Huuhtanen venytti kuitenkin vielä kätensä tielle. Hetkeä myöhemmin Rale toimi tarjoilijana ja Wurtz viimeistelijänä, mutta palo liri hieman ohi Inter-maalin.

Varsinaisella peliajalla ratkaisua ei nähty, joten suunnattiin jatko-otteluun.

Jatko-ottelu ja rangaistuspotkukilpailu

110. minuutilla Interin Matias Tamminen pääsi laukomaan boksista, mutta Ville Koski venytti tärkeään blokkiin ja Vincent Ulundu siivosi pallon kauemmas. Aivan jatko-ottelun toisen puoliskon lopulla Uludnu tarjoili paikan Jonathan Muzingalle, jonka laukauksen Inter-puolustus kuitenkin peitti. Ei maaleja jatko-ottelussakaan, joten ratkaisu venyi rangaistuspotkukilpailuun.

Maksim Rudakov nappasi heti Interin ensimmäisen laukojan kudin. Hongalta onnistuivat vuoroillaan Eremenko, Henri Aalto, sekä Koski, Interiltä maalit tekivät Tamminen ja Mikael Almén. Vierasjoukkueen neljäntenä laukonut Boubou Diallo kolautti pallon ylärimaan, joten ratkaisun viittaa tarjottiin Hongalta Jonathan Muzingalle. Sen hyökkääjä myös käytti ja näin Honka pääsi juhliman jatkopaikkaa eurolopputurnauksessa.

Todella tiukka ja tasainen peli. Välillä aina toinen oli vähän hallitsevampi. Inter antoi kovan vastuksen. Pelasimme sitten kuitenkin mielestäni siinä mielessä hyvin, että pystyimme pitämään nollan omissa. Sääli toki, että emme pystyneet tekemään maaleja 120 minuutin aikana. Olin kyllä luottavainen, että jos mennään rankkareille, meillä on hyvä mahdollisuus ne hoitaa, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun jälkeen.

Hongan osalta europaikan metsästys jatkuu lauantaina klo 17.00 Tapiolan urheilupuistossa, kun SJK:n niin ikään rangaistuspotkuilla voittanut AC Oulu saapuu Tapiolaan. Sen ottelun voittaja pelaa europaikasta VPS:aa vastaan kaksiosaisessa otteluparissa. Tiedotamme lauantain ottelun lipunmyynnistä mahdollisimman pian.

Tottakai mieluummin jätämme matkustamiset Oululle. Loppupeleissä pelit ratkaistaan toki kentällä eikä reissussa, mutta tietysti pelaamme aina mieluummin kotona ja kotiyleisön edessä, Vasara sanoo.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#3 Juhani Ojala
#8 Kevin Jansen (C) (90′ Nasiru)
#9 Johannes Wurtz (90′ Jonathan Muzinga)
#11 Florian Krebs (30′ Mateo Ortíz)
#13 Roman Eremenko
#15 Edmund Arko-Mensah (80′ Vincent Ulundu)
#17 Lauri Laine
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#26 Dario Naamo (112′ Henri Aalto)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #23 Aldayr Hernández

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top