Uutiset

Otteluraportti, Veikkausliiga

Komea voitto kotiintuomisina Kuopiosta

Kuva: Juhani Järvenpää

Kotiavauksessaan harmittavan 1-3 tappion IFK Mariehamnille kärsinyt Honka lähti hakemaan paluuta voittokantaan KuPS:n vieraana. Honka hallitsi peliä läpi ottelun, ja ottikin pisteet mukaansa Juha Hakolan, Borjas Martinin, sekä Arlind Sejdiun maaleilla komeasti 0-3.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen tilanteen jo toisella peliminuutilla. Luis Silva pelasi pallon laitaan Lucas Kaufmannille, jonka keskitys löysi takatolpalta Juha Hakolan. Hakolan pusku suuntautui kuitenkin maalin ohitse.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla. Mikko Sumusalo nousi vasemmalta ja lähetti pallon matalana maalille. Silva päästi ovelasti pelivälineen jalkojensa välistä takana odotelleelle Hakolalle, joka pääsi viimeistelemään Hongan 1-0 johtoon.

Hongan toinen osuma oli lähellä vain minuutti edellisen jälkeen. Silva pääsi laukomaan Sumusalon matalasta keskityksestä, ja hyökkääjän kuti painui vain hieman ohi KuPS-maalin.

Kaufmann oli vielä lähellä iskeä 2-0 johtomaalin juuri ennen taukoa. Brassin komea vapaapotku osui KuPS-vahti Otso Virtasen käsien kautta lopulta maalin ylärimaan.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Kotijoukkue KuPS tuli kovaa toisen jakson ensimmäisille minuuteille jai loikin aivan huippupaikan, kunVille Saxman löysi maalin edestä Ilmari Niskasen. Laitahyökkääjän ohjaus lähes tyhjään maaliin kuitenkin epäonnistui, ja Honka selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Jakson edetessä Honka otti pallon ja pelin jälleen vakuuttavasti haltuunsa. Ottelun toisen osuman iski Borjas Martin 54. minuutilla. Robert Ivanov katkoi Niskasen syötön ja pelasi pallon Borjasille. Espanjalaishyökkääjä laukoi millintarkasti vasemmalla jalallaan pallon boksin rajoilta vasempaan alakulmaan.

Honka loi toisen jakson kuluessa useita tilanteita. Kolmas maali syntyi aivan loppuminuuteilla. Kaufmann ja Borjas juonivat pallon vain muutama minuutti aikaisemmin vaihdosta kentälle tullelle Arlind Sejdiulle, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti. Ensimmäinen yritys pysähtyi KuPS-puolustajiin, mutta paluupallosta Sejdiu nosti komeasti pelivälineen verkkoon yli Virtasen. Maali oli vasta 17-vuotiaalle Sejdiulle Veikkausliigauran ensimmäinen.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka otti upean esityksen päätteeksi kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen luvuin 3-0.

Avausmaalin iskenyt Juha Hakola oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen ottelun jälkeen.

-Tänään nähtiin tasapainoinen Honka. Ainoastaan toisen jakson alku oli meiltä vähän heikompi. Muuten pystyimme koko ottelun ajan pitämään KuPS:n hyvin poissa paikoilta ja olimme itse omissa paikoissamme huolellisia, hän analysoi.

Hakolan mukaan otteluun valmistautuminen oli yksinkertainen, mutta sujui erittäin hyvin.

-Katsoimme mitkä ovat KuPS:n vahvuudet ja heikkoudet ja lähdimme pelaamaan niitä vastaan. Hieman ehkä yllätti, että vastustaja aloitti tänään kolmella topparilla, mutta pystyimme mukautumaan siihenkin oikein nopeasti.

Kehut Hakolalta sai myös Veikkausliigauransa avausmaalin iskenyt Sejdiu.

-Oli todella hienoa, että Arlind sai myös tehtyä maalin, Siinä on pelaaja, jota kannattaa katsoa tulevaisuudessakin!

Hongan kausi jatkuu jo ensi viikon torstaina 25.4. kotiottelulla FC Interiä vastaan kello 18.30. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka avausvoittoon myös kotinurmella! Myös kausikortit ovat yhä myynnissä täällä.

Hongan kokoonpano:
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas (81′ Abel Suarez)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola (86′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#20 Luis Silva (63′ Joel Perovuo)
#23 Mikko Sumusalo
#33 Duarte Tammilehto

Otteluennakko, Veikkausliiga

Honka hakee lauantaina Kuopiosta Veikkausliigakauden toista voittoaan

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka lähtee hakemaan paluuta voittojen tielle ylihuomenna lauantaina 20.4., kun keltamustat matkaavat Kuopioon KuPS:in vieraaksi. Ottelu käynnistyy Savon Sanomat Areenalla kello 16.00.

Honka avasi kautensa komealla 2-1 vierasvoitolla RoPS:ista. Kotiavauksesta tuloksena oli kuitenkin pettymys, sillä IFK Mariehamn haki pisteet mukaansa Tapiolan urheilupuistosta luvuin 1-3. Honka meni ottelussa 1-0 johtoon, mutta ahvenanmaalaisten vahva toinen jakso käänsi ottelun vieraille.

Hongan luottopakki Henri Aalto tietää, mitä keltamustien täytyy tehdä palatakseen lauantaina voittokantaan.

-Ensinnäkin erikoistilanne- ja boksipelaamisen on oltava merkittävästi parempaa. Toisekseen meidän on säilytettävä parempi tasapaino pelin eri vaiheissa, ja sopeutettava pallollinen tekeminen tehokkaammin ottelutapahtumiin, hän kommentoi.

Vierasvoitto Kuopiosta olisi joukkueelle myös henkisesti tärkeä.

-Nyt on erittäin tärkeää palata voittojen tielle. Samalla meidän täytyy palata tietyissä pelillisissä asioissa omalle tasollemme, Aalto sanoo.

KuPS sijoittui viime kaudella jännittävien vaiheiden jälkeen pronssille. Kolmossija ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Kuopiolaiset erotti neljänneksi jääneestä Hongasta lopulta vain maaliero.

Talven aikana KuPS:in joukkueeseen on tullut useita vahvistuksia. Kuopiossa pelaavat alkaneella kaudella esimerkiksi Juho Pirttijoki, Babacar Diallo, Tommi Jyry, sekä Issa Thiaw. Lisäksi suuri osa  viime kauden rungosta kapteeni Petteri Pennasen johdolla jatkaa joukkueessa.

Nimivahvasta joukkueesta huolimatta alkukausi on ollut KuPS:ille haastava. Suomen Cupissa se ei onnistunut voittamaan yhtään ottelua, ja jäi lopulta kahdella tasapelipisteellä lohkonsa viimeiseksi. Veikkausliigakauden kuopiolaiset ovat avanneet kolmella tasapelillä RoPS:ia, FC Lahtea, sekä HJK:ta vastaan. Joukkueen tehokkain on alkukaudella ollut kahdesti osunut Rasmus Karjalainen.

Aalto tiedostaa, että vastaan tulee lauantaina vahva joukkue.

-KuPS on hyvin valmennettu joukkue, joka osaa vastustajana parhaimmillaan vahingoittaa sekä pallonhallinnan, että kovan prässin ja vastahyökkäysten kautta, hän analysoi.

Hongan kannattajaryhmä HK05 järjestää Kuopioon kannattajamatkan.
Lähde mukaan kannustamaan Honkaa myös vieraissa! Lisätietoa matkasta löydät täältä.

Kannattajien merkitys joukkueelle on Aallon mukaan todella suuri.

-Luonnollisesti kannattajat ovat aivan keskeisen tärkeitä, niin isossa kuvassa kuin yksittäisissäkin otteluissa. HK05:den toiminta on monessa mielessä ihailtavalla tasolla. Satutti esiintyä niin heikosti heidän edessään kotiavauksessa, mutta fanimme tietävät tasomme ja voivat luottaa siihen, että iloisempia hetkiä on pian luvassa.

Hongalta lauantain ottelusta sivussa ovat ainakin Jonas Levänen, Tommi Saarinen, sekä Gideon Baah. Demba Savagen ja Robert Ivanovin pelikunto on vielä epävarma.

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäiseksi Veikkauksen sivuilla ja voit katsoa ne ottelupäivänä tästä. Mikäli et pääse paikalle, ottelua voi seurata myös suorana Ruutu+-palvelusta, sekä Hongan Twitter-tilin liveseurannasta.

Kuopion reissun jälkeen Honka palaa jälleen kotikentälle. Honka-FC Inter pelataan torstaina 25.4. kello 18.30 alkaen. Tule kannustamaan Honka ensimmäiseen voittoon myös kotikentällä! Osta lippusi otteluun tästä tai kausikorttisi tästä.

Otteluraportti, Veikkausliiga

Kauden kotiavauksesta tappio – Honka 1-3 IFK Mariehamn

Kuva: Juhani Järvenpää

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin Hongan kauden kotiavaus, kun vieraaksi saapui IFK Mariehamn. Borjas Martín vei Hongan 1-0 johtoon, mutta lopulta vierasjoukkue otti pisteet mukaansa Ahvenanmaalle tuloksella 1-3.

Avausjakso

IFK Mariehamn aloitti ottelun vahvasti. Viidenellä peliminuutilla Gustaf Backalidenin laukaus kolahti Honka-maalin molempien tolppien kautta ulos.

Ensimmäisen maalin Tapiolan urheilupuistossa tällä Veikkausliigakaudella tarjoili 11. peliminuutin jälkeen Honka. Lucas Kaufmannin keskitys jäi pyörimään IFK-maalin edustalle, ja lopulta Borjas Martin siirsi pallon verkkoon. 

Honka oli lähellä lisätä johtoaan muutama minuutti myöhemmin. Vierasjoukkueen puolustajat blokkasivat kuitenkin sekä Juha Hakolan, että Kaufmannin laukaukset. 

32. minuutilla Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa. Gideon Baah joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi ja tilalle vaihdettiin Tommi Saarinen.

Tasoitusmaali nähtiin 39. minuutin pelin jälkeen. Robin Sid laukoi vapaapotkun, ja Rick Ketting oli ensimmäisenä paluupallossa. Pallo päätyi Honka-maaliin ja lukemiksi 1-1.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, ja taukoa lähdettiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka loi toisen jakson ensimmäisen tilanteen. Javi Hervas vapautti Borjasin miltei läpiajoon, ja vain Robin Buwaldan liukutaklaus pelasti vieraat.

Jakson edetessä IFK Mariehamn otti peliä enemmän haltuunsa. 54 minuuttia oli pelattu, kun Dylan Murnane lähetti kulmapotkun maalille. Korkeimmalle nousi Ketting, joka puski illan toisen osumansa ja vei vierasjoukkueen 1-2 johtoon.

Hongan ilta synkkeni entisestään viisi minuuttia myöhemmin. Backalidenin laukaus boksin rajoilta upposi alakulmaan ja taululle lukemiksi 1-3.

70. minuutilla IFK:lla oli hyvä paikka lisätä johtoaan entisestään. Tim Murray onnistui kuitenkin torjumaan Aristote Mboman kudin lähietäisyydeltä.

Vierasjoukkue loi vielä muutaman maalipaikan, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Näin IFK Mariehamn otti kaikki kolme pistettä mukaansa 1-3 voitolla.

-Olimme tänään todella lepsuja erikoistilanteissa. Tiesimme, että niihin tämä peli voi ratketa, mutta IFK vei meitä tänään niissä ihan 100-0. Sen takia he ansaitsivat tänään kolme pistettä. Sikäli ihan selvä homma, kommentoi ottelun jälkeen Hongan puolustaja Mikko Sumusalo.

Myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

-Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Toisella olimme selkeästi huonompia ja IFK ansaitsi voittonsa.  Emme pystyneet mukautumaan olosuhteisiin. Jos päästää kaksi erikoistilannemaalia niin on aina aika heikoilla. Toisen puoliajan olimme tosiaan selvästi sillassa, emmekä saaneet pelaamistamme korjattua, Vasara analysoi.

Honka hakee paluuta voittojen tielle seuraavan kerran lauantaina 20.4., kun espoolaiset matkustavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Savon Sanomat Areenalla kello 16.00. 

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon torstaina 25.4. kello 18.30. Silloin vieraaksi saapuu FC Inter. Osta liput otteluun tästä ja tule kannustamaan keltamustat kauden ensimmäiseen kotivoittoon!

Otteluennakko, Veikkausliiga

Kauan odotettu kotiavaus edessä maanantaina

Kuva: Juhani Järvenpää

Kauan odotettu kotiavaus koittaa Hongan osalta viimein maanantaina 15.4., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Honka avasi kautensa hakemalla 2-1 vierasvoiton RoPS:n vieraana. Ottelun avausmaalin iski upean kuvion päätteksi Borjas Martin. Gideon Baah vei Hongan kahden maalin karkumatkalle onnistumalla maalinteossa kolmannessa ottelussa perättäin. Niklas Jokelainen kavensi vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta keltamustat ottivat vahvan esityksen päätteeksi kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen.

-Pelasimme melko hyvän ja tasapainoisen ottelun. Saimme luotua kohtalaisen paljon maalipaikkoja ja pidettyä RoPSin pois vaarallisilta alueilta suuren osan ottelusta. Hallitsimme palloa ensimmäisen tunnin ja peli oli hyvin kontrollissa. Viimeiseillä puolituntisella pystyimme ilman palloa pitämään muodon kasassa ja estämään RoPSin etenemisen. On tärkeä jatkaa samalla mallilla sekä pallollisena että ilman. Meidän pitää olla vielä huolellisempia erikoistilanteiden jälkeen, sekä viimeisissä syötöissä ja laukauksissa, jotta olemme vielä vaarallisempia, kommentoi laitahyökkääjä Juha Hakola.

Valmistautuminen kotiavaukseen ei ole Hakolan mukaan eronnut normaalista. Töitä on tehty paljon ja huolella.

-Otteluun on valmistauduttu hyvin normaalisti. Paljon videoita, analysointia ja näistä johdettujen päätelmien siirtämistä käytäntöön kentälle eri treenien avulla. Uskon, että olemme hyvin valmiita, kun tuomari viheltää pilliin. Pystymme reagoimaan hyvin ottelun sisällä eri skenaarioihin, kuten RoPS:iakin vastaan.

Maanantain vierailija IFK Mariehamnin joukkueessa on tapahtunut liikehdintää talven aikana. Merkittävimpinä poistujina voidaan pitää uransa päättäneitä Aleksei Kangaskolkkaa ja Kristian Kojolaa. Sisään on kuitenkin tullut myös kovia pelaajia, tunnetuimpana varmasti paluumuuttaja Daniel Sjölund. Pitkään Ruotsissa pelanneella Sjölundilla on kasassa myös 37 A-maaottelua. Hollantilaiset topparit Robin Buwalda ja Rick Ketting kuuluvat myös ahvenanmaalaisten luottomiehiin. Joukkueen vahvuudesta kertoo myös se, että IFK Mariehamn on edennyt Suomen Cupissa välieriin saakka.

Hakola tiedostaa hyvin tulevan vastustajan pelaamisen vahvuudet.

-IFK Mariehamn on tosiaan muuttunut pelaajiston suhteen paljon viime vuodesta. Heidän identiteettinsä on perustunut vierasotteluissa usein tarkkaan puolustustyöhön, nopeisiin vastahyökkäyksiin, sekä vahvaan erikoistilanneosaamiseen. Heillä on siihen sopivat pelaajat ja meidän tulee pitää kenttätasapaino kunnossa, kun hyökkäämme. Meidän täytyy olla parhaimmalla tasollamme, jotta pystymme murtamaan heidän blokkinsa. Erikoistilanteet ratkaisevat usein tasaiset ottelut ja ne meidän pitää voittaa kentän molemmissa päissä.

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloin Esport Arenalla päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Maanantaina Honka pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella kotiyleisön eteen. Hakola odottaa kotiavausta innolla.

-Ensimmäinen kotiottelu herättää minussa suuria tunteita. On mahtavaa päästä Tapiolan nurmelle pelaamaan kotiyleisön eteen ja tarjoamaan kannattajillemme, sekä muille sidosryhmillemme hieno ottelutapahtuma. Jos haluamme menestyä Veikkausliigassa, meidän tulee tehdä Tapiolasta paikka mihin vastustajat eivät halua tulla vierailemaan. Meidän tulee olla voittava joukkue erityisesti kotonamme, hän päättää.

Hongalta varmasti sivussa on ainoastaan Jonas Levänen.

Liput otteluun myy Tiketti. Osta ne ennakkoon tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Ottelun alustavat kokoonpanot ilmestyvät ottelupäivänä ensimmäisenä Veikkauksen sivuille. Voit katsoa ne klikkaamalla tästä.

Uutiset

Esport Honka ja Gael Etock purkivat sopimuksen

Kuva: Juhani Järvenpää

Kamerunilaisen hyökkääjän pelikautta 2019 koskeva sopimus on purettu yhteisymmäryksessä.

-Gael ei oikein missään vaiheessa sopeutunut joukkueen toimintakulttuuriin ja hänen roolinsa joukkueessa jäi liian pieneksi. Toivotan hänelle menestystä uran jatkoon, kertoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Otteluraportti, Veikkausliiga

Honka haki liigakauden avausvoiton Rovaniemeltä

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avasi Veikkausliigakautensa voitolla, kun RoPS kaatui Rovaniemellä luvuin 2-1. Keltamustien maalit iskivät toisella jaksolla Borjas Martin ja Gideon Baah.

Avausjakso

Ensimmäinen nelivitonen mentiin suurilta osin Hongan hallinnassa. Ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan sai kuitenkin kotijoukkue RoPS, kun Agnaldo riisti pallon Gideon Baahilta. Tim Murray onnistui kuitenkin torjumaan brassin laukauksen kulmapotkuksi.

Hongan ensimmäinen tilanne syntyi 18. minuutilla. Lucas Kaufmann riisti pallon ja pelasi sen Borjas Martinille. Damjan Shishkovski joutui venyttämään parhaimpansa torjuakseen espanjalaisen tulisen, rangaistusalueen rajoilta lähteneen kudin.

Minuutti myöhemmin Javi Hervas näytti henkilökohtaista taitoaan, ja vei harhautuksillaan vipuun sekä Juho Hyvärisen, että Sampo Alan. Taye Taiwo onnistui kuitenkin blokkaamaan espanjalaisen laukauksen.

Ensimmäistä otteluaan Veikkausliigassa pelannut Luis Silva pääsi 40. minuutilla puskemaan vahvasti Kaufmannin keskityksestä, mutta Shishkovski piti torjunnallaan lukemat nollilla.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen jakso alkoi Hongan kannalta täydellisesti. Pallo pelattiin upean kuvion kautta Kaufmanille, joka löysi maalin edestä Borjasin. Espanjalainen viimeisteli tarkalla laukauksella pallon aivan RoPS-maalin yläkulmaan ja Hongan 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen kotijoukkue RoPS sai peliään paremmin käyntiin, mutta myös ottelun toisesta maalista vastasi Honka. Hervas lähetti vapaapotkun maalille, josta Gideon Baah ohjasi sen verkkoon. Kellossa oli 71 minuuttia ja Honka siirtyi kahden maalin johtoon. Baah on nyt osunut kolmessa perättäisessä ottelussa. Maaliverkko heilui myös Suomen Cupissa AC Oulua ja Ilvestä vastaan.

RoPS onnistui vielä kaventamaan vastahyökkäyksestä, kun Niklas Jokelainen toi kotijoukkueen maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Enempää osumia Rovaniemen keskuskentällä ei kuitenkaan nähty, joten Honka nappasi avausottelustaan kolme pistettä mukaan Espooseen.

-Ensimmäisellä puoliajalla kontrolli oli hyvin meillä ja olimme selvästi dominoivampi joukkue. Toisella sitten passivoiduimme, emmekä saaneet varsinkaan vastustajan maalin jälkeen enää prässiä ylös. Saimme mukaan kuitenkin kolme pistettä, ei siihen voi olla kuin tyytyväinen, vaikka toisen puoliajan esitykseen jäikin paljon parannettavaa, kommentoi Hongan kapteeni Duarte Tammilehto.

Hongan kausi jatkuu maanantaina 15.4. Silloin kotiavaukseen saapuu vieraaksi IFK Mariehamn.

-Meidän pitää parantaa toista puoliaikaa, emme voi päästää vastustajaa noin niskan päälle. Lenkkarit jalkaan ja treeni kerrallaan kohti IFK Mariehamn-ottelua. Siellä on taas kolme pistettä jaossa, Tammilehto summaa.

Honka-IFK Mariehamn alkaa Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka avausvoittoon myös kotinurmella!

Hongan kokoonpano:

3 Gideon Baah

4 Robert Ivanov

5 Henri Aalto

8 Javi Hervas

10 Lucas Kaufmann (69′ Demba Savage)

11 Juha Hakola (90+3′ Arlind Sejdiu)

13 Tim Murray (MV)

14 Borjas Martin

20 Luis Silva (75′ Joel Perovuo)

23 Mikko Sumusalo

33 Duarte Tammilehto

Otteluennakko, Veikkausliiga

Hongan Veikkausliiga-avaus edessä Rovaniemellä sunnuntaina

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

Kauan odotettu Veikkausliigakausi alkaa Hongan osalta ylihuomenna sunnuntaina, kun keltamustat matkaavat RoPS:n vieraaksi Rovaniemelle. Ottelu käynnistyy Rovaniemen keskuskentällä kello 14.00.

Oman lohkonsa voittaneen Hongan urakka Suomen Cupissa päättyi lopulta puolivälieriin, kun Ilves oli parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Putoamisen tuoma pettymys on kuitenkin pyyhitty jo pois kaikkien mielistä, ja keskittyminen on täysin sunnuntain liiga-avauksessa.

-Valmistautumisemme liiga-avaukseen on sujunut pääasiassa hyvin. Toki viime viikonlopun tappio Ilvestä vastaan oli katkera. Siitä meidän pitää parantaa, jotta saamme nyt voiton, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

RoPS on ehtinyt jo pelata tällä kaudella yhden liigaottelun. Avausottelussaan Kuopiossa se nousi viime minuuteilla 2-2 tasapeliin KuPS:n kanssa. Rovaniemeläisten maalit iskivät Atte Sihvonen sekä Sampo Ala. Suomen Cupissa RoPS putosi Hongan tapaan puolivälierävaiheessa, kun KPV oli parempi luvuin 1-2.

Vasara tuntee hyvin tulevan vastustajan vahvuudet, mutta heikkouksiakin löytyy.

-RoPS on hyvin organisoitu joukkue, jolla on selkeä pelitapa. He päästävät yleensä aika vähän maaleja ja osaavat puolustaa tarvittaessa myös syvällä vahvasti. Se oli yksi syy, miksi he pärjäsivät viime vuonna niin hyvin. Toki Rovaniemelläkin on tullut monia muutoksia talven aikana. Meidän pitää omalla toiminnallamme laittaa RoPS:in pelaajat tekemään koko ajan mahdollisimman paljon valintoja. Kun he sitten tekevät virheitä, niin iskemme kiinni. Meillä on selkeä pelisuunnitelma otteluun.

Hongalta varmasti sivussa ottelusta on ainoastaan Jonas Levänen.

HK05 lähtee suurella joukolla Rovaniemelle kannustamaan keltamustia avausvoittoon Veikkausliigassa. Jos et kuitenkaan itse pääse paikalle, voit seurata ottelua myös Ruutu+-palvelun kautta, sekä Hongan Twitter-seurannasta.

RoPS-ottelun jälkeen alkaa lähtölaskenta Veikkausliigakauden 2019 kotiavaukseen. Honka-IFK Mariehamn pelataan maanantaina 15.4. kello 18.30 alkaen. Tule kannustamaan keltamustat voittoon myös kotinurmella. Osta kausikorttisi tästä, tai ottelulippu IFK Mariehamn-kamppailuun tästä!

Otteluraportti, Suomen Cup

Hongan Cup-taival päättyi puolivälieriin -Ilves vahvempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin todella jännittävä kamppailu paikasta Suomen Cupin välieriin. Tiukka ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Lopulta Ilves nappasi paikan neljän parhaan joukkoon, ja Hongan taival tämän vuoden Cupissa päättyi puolivälierävaiheeseen.

Avausjakso

Honka hallitsi hienoisesti ottelun avausjaksoa. 22. minuutin kohdalla ensimmäistä kertaa keltamustassa paidassa pelannut Luis Silva vapautti Borjas Martinin nousuun oikealta laidalta. Lucas Kaufmann ei kuitenkaan aivan ehtinyt väliin espanjalaisen matalaan keskitykseen.

Avausmaali oli lähellä myös noin viisi minuuttia ennen taukoa. Kaufmann laukoi vapaapotkusta tulisesti, mutta Mika Hilander Ilves-maalilla onnistui torjumaan.

Avausjaksolla ei maaleja nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi enemmän palloa toisellakin jaksolla, mutta myös vierasjoukkue Ilves pääsi luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Iiro Järvisen kuti meni 50. minuutilla vain hieman Honka-maalin ohitse.

77. minuutilla Duarte Tammilehto nosti pallon boksiin vaihdosta kentälle tulleelle Demba Savagelle, mutta gambialaisen laukaus epäonnistui.

Silva pudotti Kaufmannin keskityksen 80. minuutilla Tammilehdolle, jonka laukaus huippupaikasta suuntautui kuitenkin hieman maalin ylitse.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 85. minuutilla. Kaufmann lähetti kulmapotkun maalille, ja lopulta Gideon Baah laittoi takatolpalta pallon maaliin ja Hongan 1-0 johtoon.

Kauaa eivät keltamustat kuitenkaan saaneet johdostaan nauttia. Kun 89. minuuttia oli pelattu, pääsi Emile Paul Tendenglaukomaan volleysta pallon yläkulmaan. Tim Murray oli Honka-maalilla voimaton, ja lukemiksi 1-1.

Toisella jaksolla ei enempää osumia nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatko-ottelusta.

Jatko-ottelu ja rangaistuspotkukilpailu

Molempien joukkueiden maalipaikat jäivät jatko-ottelussa melko vähiin. Honka kävi lähimpänä maalintekoa 108. minuutin kohdalla. Ilves-puolustus katkoi Kaufmannin matalan keskityksen lähes maaliviivalta.

Kun myöskään Robert Ivanovin kaukolaukaus ei maaliin uponnut, ratkaisu jäi rangaistuspotkukilpailuun.

Rangaistuspotkukilpailuissa molempien ensimmäiset laukojat epäonnistuivat, kun Hilander ja Murray torjuivat vuorollaan Kaufmannin, sekä Tendengin yritykset. Tämän jälkeen kahdessa seuraavassa parissa nähtiin vain maaleja, kuin Hongalta onnistuivat Borjas ja Ivanov, sekä Ilvekseltä Ilari Mettälä ja Eemeli Raittinen. Hongan neljännen laukojan, Javi Hervasin laukauksen Hilander onnistui torjumaan, ja Jair puolestaan ohitti laukauksellaan Murrayn. Gideon Baah teki Hongan viidentenä laukojana maalin, mutta kun myös Ilveksen Diogo Tomas onnistui, matkasi Ilves Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen, vaikka hyviäkin asioita pelistä löytyi.

-Loimme ottelussa enemmän maalipaikkoja, ja teimme lopussa ensimmäisen maalinkin. Kyllä tässä siis oli ihan hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon. Muutaman kerran pelasimme liian suurella riskillä ja Ilves pääsi sitä kautta vastahyökkäyksiin. Ilveksen maalissa nukahdimme jostain syystä pahasti ja Tendeng pääsi vapaasti tekemään maalin. Meidän pitää jatkossa muistaa, että noin emme voi vastaavia hetkiä puolustaa, jos haluamme voittaa pelejä.

-Pilkuissa Ilves sitten vain oli parempi ja ansaitsi toki sen takia jatkopaikan. Kaiken kaikkiaan ottelu oli ihan hyvätasoinen ja tiukka. Tietysti ärsyttää, että emme pystyneet voittamaan, vaikka kaikki mahdollisuudet siihen oli, Vasara summaa.

Honka kääntää nyt katseensa kohti alkavaa Veikkausliigakautta. Keltamustien osalta se alkaa ensi viikon sunnuntaina 7.4., kun joukkue matkaa Napapiirille RoPS:n vieraaksi. Ottelu Rovaniemen keskuskentällä alkaa kello 14.00.

Kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa Honka nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa maanantaina 15.4. Silloin vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu IFK Mariehamn. Liput otteluun myy Tiketti, ja niitä voi ostaa tästä. Myös Hongan kausikortit ovat yhä myynnissä. Osta omasi tästä!

Otteluennakko, Suomen Cup

Honka taistelee paikasta Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon – Vastustajaksi saapuu Ilves

Honka kohtaa Ilveksen huomenna lauantaina Suomen Cupin puoivälierässäOttelu pelataan Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä kello 16.00 alkaenAikaisemmin päivällä samalla kentällä pelataan myös Naisten Liigan ottelu HonkaONSjoka käynnistyy kello 13.00.

Honka on esiintynyt talvella vahvasti. Suomen Cupissa se kärsi ainoan tappionsa avausottelussa, kun FC Lahti oli parempi luvuin 1-0. Sen jälkeen keltamustien meno on ollut vakuuttavaa. Lohkovaiheessa kaatuivat vielä HIFK, HJK ja FC Inter. IFK Mariehamnia vastaan tuloksena oli maaliton tasapeli. Neljännesvälierissä Honka kaatoi AC Oulun Gideon Baahin komealla vapaapotkuosumalla.

Myös Ilves on pelannut Cupissa vahvasti. Tamperelaiset voittivat oman lohkonsa ja kaatoivat sen jälkeen KTP:n 2-0. Ilveksen paras maalintekijä Cupissa on kolmesti osunut Ilari Mettälä.

Hongan keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto tiedostaa vastustajan vaarallisuuden.

-Meidän täytyy lähteä peliin hyvin valmistautuneena. Ilves on ehkä talven kovakuntoisin joukkue. Tulee varmasti todella kova taistelu. Meidän pitää tehdä kaikki asiat ihan tiptop, jos haluamme painaa jatkoon, Tammilehto kommentoi.

Ilves on Tammilehdon mukaan hyvin puolustava joukkue, joka on vaarallinen erityisesti vastahyökkäyksissä.

-Meidän täytyy juuri siksi olla erityisen tarkkoja pallonmenetystilanteissa. Täytyy löytää ne Ilveksen heikkoudet ja hyökätä niihin. Olemme viikon aikana treenanneet todella hyvin ja käyneet Ilveksen pelaamisen läpi. Uskon, että löydämme aseet kentän molempiin päihin niin, että pidämmme nollan omissa ja teemme sen yksi tai kaksi maalia.

Tammilehto valittiin tälle kaudelle Hongan kapteeniksi. Muun kapteeniston muodostavat Henri AaltoTommi Saarinen, sekä Konsta Rasimus.

-Todella ylpeä olen valinnasta. Tommi on toki ollut aikaisemmin muutaman vuoden tässä asemassa ja olen saanut vierestä seurata miten hän kapteenin hommat hoitaa. Jos pystyn yhtään samanlaiseen suoritukseen kuin Tommi, niin se on hyvä. Toki tarvitsemme muitakin, koko kapteenistoa ja muita johtavia pelaajia kopissa. Jalkapallo on kuitenkin joukkupeli eikä mikään yhden miehen show, Tammilehto kertoo.

Hongalta ottelusta varmasti sivussa on ainoastaan Jonas Levänen.

Liput myy Tiketti, ja niitä voit ostaa tästä. Kausikortilla pääsee otteluun. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon ja Cupissa neljän parhaan joukkoon!

Uutiset

Infoa Suomen Cupin puolivälierästä Honka-Ilves

Ensi viikon lauantaina 30.3. on edessä mielenkiintoinen jalkapallopäivä, kun sekä Hongan miesten että naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa saman päivän aikana.

Alun perin Esport Arenalle kello 15.00 pelattavaksi merkitty Naisten liigan ottelu Honka – ONS pelataan kello 13.00 Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä.

Miesten Suomen Cupin puolivälierä Honka – Ilves pelataan samalla kentällä kello 16.00 alkaen.

Järjestelyllä tavoitellaan aikaisen kevään yhteistä seuratapahtumaa ja otteluiden ympärille pyritään järjestämään niitä tukevaa oheisohjelmaa.

Yhteistyössä